Haberler

Samsun'da 'Kültür ve Sanat Çalıştayı'

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle “2.Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı” düzenlendi.

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle "2.Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı" düzenlendi.

Samsun'da 2. kez düzenlenen "Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı" Güzel Sanatlar Fakültesi Sahnesi'nde başladı. Çalıştaya OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, STK başkanları ve üyeleri, OMÜ öğretim üyeleri, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, "Kültür boşluk, sanat ise onun bedenidir. Birçok varlığın olduğu gibi kültürün de bir genetiği vardır ve sanat onun mühendisliğidir. Çağımız kültür çağıdır" dedi.

OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Sanatçılar, toplumun değerlerine ve kültürüne yabancılaşarak sanat eserlerini üretmeye alışık olduğu için toplumla barışamadılar. Çünkü toplumun değerlerine tepeden bakıp, dikkate almazsanız insanların da size yönelik ilgileri çok fazla olmaz. Tabi ki Batılı değerler ve sanatı önemlidir. Ama Batı sanatını taklit değil, içimizden çıkan değerleri geliştirici tarzda sanatın kullanılması gerekiyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, "Türkiye'nin karşı karşıya olduğu talepleri veya istekleri, hep Türkiye'den giden taleplerle karşılanmıştır. Bir şey istisnadır. O da Tarihi Kentler Birliği'dir. Avrupa, Tarihi Kentler Birliği'ne 'Gel bize üye ol' diyor. 2000'li yılların başlarında 355 belediyenin üyesi olduğu bu birlik başkanlığı artık Samsun Büyükşehir Belediyesi'ndedir. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, en son yapılan kongrede oyu birliğiyle birliğin başkanı oldu. Bu çok şeyi değiştirecek. Onun için ben bu durumu Samsun'un geleceğinin planlanması açısından bir dönüm noktası olarak görüyorum. Bu nedenle teknoloji ve iletişim günümüzde o kadar hızlı gelişiyor ki onu takip etmek ve ayak uydurmak çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan topluluk katılımcılara mini bir konser verdi.

"2.Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı" 29 Mayıs Perşembe günü sona erecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mahmut Aydın Metin Eker Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title