Haberler

Samsun'da Evde Sağlık Hizmetleri

Güncelleme:

Samsun Valisi Aksoy, 2010 yılından itibaren Evde Sağlık Hizmetlerinde Samsun'da 6 bin 117 hastaya ulaşıldığını bildirdi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 2010 yılından itibaren "Evde Sağlık Hizmetleri"nde, Samsun'da 6 bin 117 hastaya ulaşıldığını bildirdi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, kentte 19 Nisan 2010 yılında kurulan "Evde Sağlık Hizmetleri"nin yatağa bağımlı olan ve ameliyat sonrası taburcu edilen ancak hizmete ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması amacıyla hizmet verdiğini belirtti.

"Evde Sağlık Hizmetleri"nin Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı koordinasyon merkezi tarafından yürütüldüğünü bildiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Koordinasyon merkezine bağlı çalışan 17 Evde Sağlık Hizmetleri biriminin 15'i hastanede, 2'si ağız ve diş sağlığı merkezinde aktif olarak hizmet vermektedir. Bu hizmeti veren hastanelerimiz, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi, Vezirköprü Devlet Hastanesi, Bafra Devlet Hastanesi, Alaçam Devlet Hastanesi, Havza Devlet Hastanesi, Çarşamba Devlet Hastanesi, Terme Devlet Hastanesi, Kavak Devlet Hastanesi, Ladik Devlet Hastanesi, Ayvacık Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Vezirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'dir."

2013 yılında 3 bin 100 hastaya ulaşıldı

Evde sağlık hizmeti almak için başvuran kişi veya aile bireylerine değerlendirme sonucu konusunda bilgi verildiğini vurgulayan Aksoy, "Başvurusu olumsuz neticelenenler varsa sebepleri konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirilmektedir. Hastanın evde sağlık hizmetine kabul edilip edilmediği koordinasyon merkezine ve kayıtlı olduğu aile hekimine de bildirilmektedir. Bu çerçevede 2013 yılı içerisinde evde sağlık hizmetleri birimlerine toplam 2 bin 201 hasta başvurusu yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Aksoy, şunları kaydetti:

"2010-2013 aralık ayı sonu itibarıyla evde sağlık hizmetinde ulaşılan hasta sayımız 6 bin 117 kişidir. 2013 yılı içerisinde Türkiye Sağlık İstatistik Modülü verisine göre halen evde sağlık hizmeti alan kayıtlı aktif hasta sayımız 3 bin 100 civarındadır. Evde sağlık hizmeti alan hastalara, sağlık hizmeti birimleri tarafından 14 bin 147 kez hasta ziyareti gerçekleştirilmiştir. Uzman hekim tarafından evde sağlık hizmeti alan hastalar hastaneye getirilerek 847 konsültasyon yapılmış olup, 632 ilaç raporu çıkarılmıştır. Evde sağlık hizmetleri birimlerince, evde sağlık hizmeti alan hastalara evlerinde 5 bin 786 yara pansumanı, 2 bin 162 mesane sonda uygulaması, 251 kez nazogastrik sonda uygulaması yapılmış ve hastalara 262 sağlık kurulu (tıbbi cihaz) raporu çıkarılmıştır." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Vezirköprü Samsun Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title