Haberler

Samsun'da Endonezyalı Gelin

Samsun’da 59 yaşındaki yaşındaki vatandaş, internetten tanışıp evlendiği 44 yaşındaki Endonezyalı kadın ile ikinci baharı yaşıyor.

Samsun'da 59 yaşındaki yaşındaki vatandaş, internetten tanışıp evlendiği 44 yaşındaki Endonezyalı kadın ile ikinci baharı yaşıyor.

5 yıl önce internetten tanışarak evlenen Endonezyalı Rawati Muzahar ve Ali Osman Muş'un 4 yaşında Muhammet İsa adında bir de çocukları var. Bir müddet İstanbul'da yaşayan çift daha sonra Samsun'a yerleşti. 28 yaşında hacı olan Muzahar, Türk örf ve adetlerine kısa sürede alıştı. Bir Türk gibi yaşayan Rawati Muzahar, Samsun'da enstrüman kursuna giderek bağlama çalmayı öğrenmeye çalışıyor.

"SADECE KONUŞURUM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM AMA İKİ GÜNDE EVLENDİM"

Rawati Muzahar ile 2009 yılında tanıştıklarını söyleyen Ali Osman Muş, "Daha önce bir evlilik yaşamıştım. İkinci evliliğimi Endonezyalı eşimle yaptım. Tanıştıktan sonra 5-6 ay kadar internette konuştuk. Ondan sonra Endonezya'ya gittim. Ben sadece konuşurum diye düşünüyordum ama havaalanında ailesiyle birlikte beni karşılamaya geldi iki günde evlendim. Çok şaşırdım. Endonezyalılar insana çok saygılı ve hürmet ediyorlar. Çok şaşırdım ve iki günde evlendim. Endonezya dilini hanımdan öğrenmeye başladık. Endonezya'da 2 yıl kadar kaldık. Daha sonra Türkiye'ye döndük" diye konuştu.

"ENDONEZYALILAR HACCA GİTMEYENE KIZ VERMEZ DİYE YANLIŞ BİR İNANIŞ VAR"

Endonezya'da kadına çok önem verildiğini ifade eden Muş, "Endonezya'da kadına bakış çok farklı. Anaerkil bir aile yapısı var. Türkiye'de Endonezyalılarla ilgili farklı algılamalar var. Şöyle bir intiba var: 'Endonezyalılar hacca gitmeyenlere kız vermezler' diye. Böyle bir şey yok. Ben böyle bir şey görmedim. Endonezyalılar İslam dinine ve ibadetlerine çok düşkündürler ama 'hacca gitmeyene kız vermiyorlar' diye böyle bir adet yok. Herhalde bizim Türkler hacca gidince orada konuştukları Endonezyalı hacıların konuşmalarından gelen yanlış algılamalar var. Gerçek o değil. Ben hacca gitmedim, 5 bin dolara tatil yapmaya gittim ve hanımı aldım geldim. Hiçbir sorun yok yani" dedi.

"EŞİMLE BİR İSLAMİ BİR EVLİLİK SİTESİNDE TANIŞTIK"

1 yıldan beri Samsun'da yaşayan Endonezyalı gelin Rawati Muzahar, burada mutlu olduğunu söyledi. İleri teknoloji sayesinde internetten tanıştıklarını ifade eden Endonezyalı gelin Muhazar, "Endonezya'da bayan kuaförlüğü yapıyordum. Eşimle bir İslami bir evlilik sitesinde tanıştık. 9 ay sonra evlendik. İstanbul'a geldik. Ben müziği çok seviyorum. Klasik müzik dinliyorum. Türkiye'ye geldikten sonra da Türk müziklerini dinliyorum. İstanbul'a geldikten sonra flüt çalmayı öğrendim. Şu an bağlama kursuna gidiyorum. Yemek kursuna da gitmeyi düşünüyorum. Türkiye güzel ama buranın havasına alışamadım. Endonezya'ya göre soğuk ama burayı seviyorum" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Samsun Muş Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title