Haberler

Samsun'da 2. Bulvar Yolu Çalışması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Yılbaşına Kadar 2. Bulvar Yolunun Bin 400 Metrelik Bölümünün Tamamlanacağını Belirterek, 2. Bulvar Yolunun Sadece Ulaşımı Rahatlatmakla Kalmadığını, Aynı Zamanda Çevresini de İyileştirdiğini Söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yılbaşına kadar 2. Bulvar yolunun bin 400 metrelik bölümünün tamamlanacağını belirterek, 2. Bulvar yolunun sadece ulaşımı rahatlatmakla kalmadığını, aynı zamanda çevresini de iyileştirdiğini söyledi.

2. Bulvar yolunun 2. kısmı olan Hastanebaşı Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Projenin 2. kısmını yılbaşında tamamlıyoruz. Belki sanat yapıları ile aydınlatma gibi trafik güvenliği ve hizmeti açısından gerek duyulan aksesuarları ocak ayı içinde tamamlayacağız; ama 2. Bulvar'ın bu kesimi bitecek. Bir taraftan da 3. ve 4. kısmında da aşama aşama programlar devam ediyor. Ancak, 2008 yılının eylül ayında 2. Bulvar güzergahı buna aydınlatma işaretleri de dahil komple 7 kilometrelik yol tamamlanacak. Bu güzergah şehrin güneyindeki ulaşım problemini çözmekle kalmıyor, aynı zamanda burada ciddi boyutta eskimiş, yıpranmış kent dokusunu da iyileştiriyor. Bu kent dokusu 1960 yıllarla 1990'lı yıllar arasındaki göçle oluşmuş çarpık yapılaşmadan ortaya çıkmıştır. 2. Bulvar sadece ulaşımının rahatlatmakla kalmıyor, aynı zamanda şehrin çevresini de iyileştiriyor" dedi.

Belediye olarak yıllar önce planlanan projenin gerçekleştirilmesinden dolayı büyük heyecan duyduğunu ifade eden Yılmaz, "Ama itiraf etmeliyim ki; bu yolun genişliğini 25 metre düşünmemiştik. 40 metre genişliğinde hedeflemiştik, olmadı. Eğer 40 metre olsaydı, şehir çok daha kalıcı bir hizmete kavuşmuş olurdu. Gelecek yıllarda buradan raylı sistem geçebilir, otopark çözümüne dönük bazı projeler yapılabilirdi. 40 metrelik koridoru burada yapmak kabul ediyorum ki çok zordu. Çünkü büyük sosyal problemlere, değişim ve dönüşümlere sebep olabilirdi. Güçtü ama o güç olanı başarmalıydık aslında. 25 metre oldu. Bu da bu hizmete cevap verecek; ancak yapılması gereken 40 metreydi. Yol, şehrin güney yakasındaki ulaşım problemini karşılar. Şehir güneye doğru büyüdükçe buna benzer yollar yapılacaktır. Şu aşamada Selahiye ile Hastanebaşı, Hastanebaşı ile İlyasköy, İlyasköy ile Adalet Mahallesi ulaşımını rahatlıkla sağlayacaktır" diye konuştu.

(İG-SA)

26.12.2007 19:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title