Haberler

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "En büyük sıkıntımız taşeron firmalar" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  "En büyük sıkıntımız taşeron firmalar" dedi.

Yılmaz, Samsunum1 gemisinde meclis üyeleriyle toplantı yaptı.

Burada konuşan Yılmaz, proje çalışmalarıyla ilgili bir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Projeleri çok çalışıp tamamlayacaklarını belirten Yılmaz, "En büyük sıkıntımız taşeron firmalar. Firmalar genelde başka şehirlerden geliyor. Gönül ister ki Samsun firmaları yapsın. Ama nedense ellerini taşın altına koymuyorlar. Üç kuruş para kazanıp öz sermayelerini lüzumsuz yere kullanmak yerine üretime dönük kullanmalarını bekliyoruz. Kamuya iş yaptıracak büyük firma bulamıyoruz. Bu da bizi hem insan gücü hem de ekonomik olarak çok yoruyor ve zorluyor.  İş verdiğimiz firmaların yanlış imalatlarını denetlemek, kendi başlarına iş yapmalarını önlemek adına yeni bir formül içindeyiz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz" diye konuştu.

Planlanan yatırımları hayata geçirme noktasında karşılaşılan en büyük engelin ise bürokratik hantallık olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bürokraside bekleyen çok işlerimiz var. Tahsislere ilişkin yayınlanan genelde elimizi kolumuzu bağlıyor. Bürokratik girdabın içinde mücadele ediyoruz. Bu Türkiye'ye yakışan bir tablo değil. Bir vatandaş, bir sorunuyla ilgili yazı alıp belediyeye gelse ve biz de o işi iki saat geciktirsek hem vicdanen huzursuz oluruz hem de anlatamayız. Biz de işlerimizle ilgili bürokratik engelleri azaltacak tedbirleri aldık. Bu işte fena değiliz ama Ankara bürokrasisinde böyle bir durum var. Birbirine güvenmeyen ve birbirini denetleyen, bu sebeple de iş yükünün altında çok zaman kaybeden bir Türkiye var. Bu işler tıkır tıkır yürümesi gerekirken çok zaman harcıyoruz. Ama bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Alaaddin Yılmaz Türkiye Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title