Haberler

Samsun: Ailelerin Çocuklarına Sahip Çıkması Çağrısı

- Samsun Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, "Çocuklarımıza Biz Sahip Çıkmazsak, Başkaları Sahip Çıkar" Diyerek Aileleri Uyardı.

- Samsun Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, "Çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak, başkaları sahip çıkar" diyerek aileleri uyardı.

Son günlerde yaşanan ve özellikle gençlerin başı çektiği olaylarda herkesin sorumluluğu olduğunu söyleyen Başkan Süleyman Kaldırım, "Birileri çocuklarımızı uyuşturucu batağına itiyorsa, çocuklarımız cep telefonlarıyla birer potansiyel suçlu haline geldiyse herkese şapkasını önüne koymalı ve 'nerde yanlış yaptık' diye düşünmeli. Bu anlamda herkese büyük görev düşüyor. Bu çocuklar hepimizin geleceği ve geleceğine sahip çıkmayan bir toplumun çöküşü de gözler önünde, yavaş yavaş olur" diye konuştu.

Çocukların televizyon kültürü ile yetişmesinin devamında şu anki sonuçları doğurduğunu kaydeden Başkan Kaldırım, aileleri uyararak, "Kötü niyetli insanlar pusuda bekliyor ve bizim sahip çıkamadığımız çocuklarımıza sahip çıkarak onları kötü yola sevk etmek için plan yapıyor. Buna müsaade edilmemesi için herkes üzerine düşen görevi yapacak. Yarınlarımız, umutlarımız dediğimiz çocuklarımızın içerisine çekilmeye çalışıldığı bu olumsuzluklara karşı onları kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler içerisine çekmeye devam edeceğiz. Bu bağlam da ailelerde uyanık olmalı ve el ele vererek bu olumsuz tabloyu ortadan kaldırmalıyız" şeklinde konuştu.

Bu anlamda üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını ve gençlere yönelik projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Süleyman Kaldırım, şöyle devam etti: "Bu projelerden gençlerimizi faydalanmaya aileleri, öğretmenleri de teşvik etmeli. Bu anlamda biz Gazi Belediyesi olarak Gençlik Koordinasyon Merkezi'nin yanı sıra Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleşen müzik kurslarının yanı sıra el yeteneklerini geliştirebilecekleri güzel sanatlar kursları düzenliyoruz. Öte yandan eğitim süreçlerini tamamlayamayan veya tamamladıkları halde mesleki eğitim alamayan gençlerimize yönelikte farklı branşlarda meslek kursları düzenleyerek Gazi Meslek Edindirme Kursları'nı (GAMEK) ortaya çıkardık. Yapımı devam eden ve önümüzdeki süreç içerisinde tamamlanarak bir çok kültürel ve sportif faaliyetleri içerisinde barındıracak olan Çok Amaçlı Gençlik Merkezi (ÇAGEM) ile şehrimizdeki büyük bir eksikliği gidermek istiyoruz. Biz çocuklarımız, gençlerimiz köşe başlarında durmasın, kötü alışkanlıklar edinmesin ve kötü niyetli insanların hedefi olmasın diye tüm imkanlarımızı kullanmaya ve gençlerimizi yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz."

(SAM-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title