Haberler

Samsat'ta Kitap Okuyan Çocuklara Altın Takıldı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Kitap okuma kampanyasında dereceye giren öğrencilere altın takıldı.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Kitap okuma kampanyasında dereceye giren öğrencilere altın takıldı.

Samsat ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı işbirliği ile başlatılan 'Samsat Kitap Okuyor' isimli kampanyada en çok kitap okuyarak, tabi tutulan sınavda başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Kampanya kapsamında oluşturulan bir komisyonun tespit ettiği 3 bin 57 adet kitap alınarak, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerin tamamı olan 577 öğrenciye altışar adet kitap dağıtıldığı belirtildi. Okunan kitaplardan, komisyonun belirlediği sorulara verdikleri cevaplarla 2. sınıflar arasında birinci olan Merkez İlkokulu öğrencisi Zeynep Gökçe Ölker, 3. sınıflarda birinci olan Merkez İlkokulu öğrencisi Hüseyin Bilgi Çetin, 4. sınıflarda birinci olan yine Merkez İlkokulu öğrencisi Arda Akçaoğlu'na Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, birer altın ve birer tablet ödül olarak verdi. 2, 3 ve 4. sınıflarda ikinci olan öğrencilere Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın ödüllerini verirken, üçüncü olan öğrencilere ise kitapların yazarları olan Ayşe Yamaç, Hamdullah Köseoğlu, Mehmet Kemal Erdoğan, Cahit Kaya, Aziz Sivaslıoğlu, Zerrin İrekli ve Recep Yılmaz verdi. Daha sonra kitap okuma kampanyasına katılan öğrencilere kitap imzalayan yazarlar, imza attıkları kalemleri öğrencilere hediye etti. Törende bir konuşma yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Samsat ilçesinde kitap okumayı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak için böyle bir kampanya düzenlendiğini ve kampanyanın çok iyi neticeler verdiğini belirterek emeği geçen öğretmen, öğrenci, veli ve Samsat ilçesine kadar gelerek öğrencilerin motivasyonunu arttıran yazarlara teşekkür etti.

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise yaptığı konuşmasında, Samsat ilçesinde eğitim kalitesinin arttırılması, bilgi yönünden donanımlı insan yetiştirilmesi ve okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması için başlatılan bu kampanyanın ilk başta ilkokul öğrencileri arasında yapıldığını ama sonrasında kampanyanın başarısının yüksek olması neticesinde ilçe genelinde tüm okullarda yayılmasının planlandığını ifade etti.

Kaymakam Atak, "Bugün bir şenlik havasında öğretmen, öğrenci ve yazar bütünleşmesine şahit olduk. Kitap okuyarak 'Altın Çocuk' olduklarını ispatlayan öğrencilerimize altın taktık ama bundan sonraki kampanyaların daha da ilgi çekmesi amacıyla her okul birincisine birer adet tablet bilgisayar da hediye ettik. İnşallah kitap okuma ilçemizde bir kültür haline gelecektir. Emeği geçen bütün herkese, Samsat ilçemize kadar gelerek öğrencilerimizin bu mutlu gününü taçlandıran değerli yazarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Zeynep Gökçe Adıyaman Samsat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title