Haberler

Samir Nasri Biyografisi

Samir Nasri
Doğum Tarihi26.6.1987

Samir Nasri Kimdir ?

26 Haziran 1987 tarihinde Fransa'nın Marsilya kentinde dünyaya geldi.

Marsilya takımının alt yapısında yetişen Samir Nasri, 2004 yılı yazında Fransa formasıyla, Karim Benzema ve Hatem Ben Arfa gibi yıldızlarla birlikte 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak kendini futbol piyasasında göstermeye başladı.

2004-2005 sezonuna girilirken‚ yani Nasri henüz 17 yaşındayken, Marsilya teknik patronu ve başkanı net bir karar vererek Nasri ile profesyonel sözleşme imzalamaya karar verdiler.

17 yaşındaki bu genç isim bir imza töreniyle 5 yıllığına kendini Marsilya renklerine bağlayacak sözleşmeyi imzaladı. Ve Nasri daha ilk sezonunda Marsilya'nın 11 kişilik kadrosunda yer bulmaya başladı.

İlk sezonunda ikisi sonradan olmak üzere 13 maça çıkan Nasri‚ 1 gole imza attı ve dinamikliğiyle ilgi çekti.

2005-2006 sezonunda da 30 maça çıkarak ciddi bir istatistiğe ulaştı.

2008 yılında Arsenal'e transfer oldu ve buraya gelmesinin sebebini Arsène Wenger olarak göstermiştir.

Arsenal'de bekleneni vermeyi başarmıştır. Nasri, Arsenal döneminin başarılı oyuncularındandı.

Nasri, 2011 yaz transfer sezonunda Manchester City'ye 25 Milyon £ karşılığında transfer olmuştur. Oyuncu ilk maçını Tottenham Hotspur FC'a karşı oynamıştır. Bu maçta ikisi Edin Dzeko'ya, biri ise Sergio Agüero'ya olmak üzere 3 asist yaparak, Dzeko ile birlikte bu tarihi 5-1'lik galibiyetin baş mimarı olmuştur.

Nasri 31 Ağustos 2016'da Sevilla'ya kiralandı. Fransız orta saha oyuncusu, 1 yıl İspanyol ekibinin formasını giydi. Samir Nasri'yi kiralık kadrosuna katan Sevilla, anlaşmada satın alma opsiyonunun bulunmadığını açıkladı.

Şuan da Süper Lig takımlarından Antalyaspor'da forma giymektedir.

title