Haberler

Çift Başlı Yavru Deniz Kaplumbağası Yalnızca Bir Ay Yaşadı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan çift başlı deniz kaplumbağasının ölüm nedeninin tahminen organ yetmezliği olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir ay önce, Hatay'daki Samandağ kumsalında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce yapılan deniz kaplumbağalarını koruma çalışmaları sırasında, iki başlı yavru bir kaplumbağa bulundu.

DENİZ KAPLUMBAĞASININ İKİ KAFASI VARDI

Akdeniz'in ve Türkiye'nin en önemli Yeşil Deniz Kaplumbağası üreme kumsallarından Samandağ kumsalında bilim insanlarını hayrete düşüren bir olay yaşandı. Bulunan dört santimetre uzunluğundaki ve 19 gram ağırlığındaki Chelonia Mydas türü yavru deniz kaplumbağasının iki kafası, dört yüzgeci ve bir kuyruğu vardı.

Kaplumbağanın birbirinden bağımsız hareket eden her iki kafasıyla ayrı ayrı beslenebildiğinin belirtildiği Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın açıklamada, "Hayata bu şekilde gelen yavru kaplumbağaların yetişkinliğe ulaşma şansı çok zordur. Yüzme davranışını zamanla koordineli bir şekilde kazanan bu yavru da, su içerisinde derine dalamamakta bu yüzden su üzerinde yüzmekteydi. Yaklaşık bir ay yaşayan ve boyu bir santimetre uzayarak, sekiz gram kadar da ağırlığı artan yavru hayatını kaybetti" bilgisi yer aldı.

EROĞLU: ÖLÜM NEDENİ TAHMİNEN ORGAN YETMEZLİĞİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yavru kaplumbağanın ölüm sebebinin, organ yetmezliğinden kaynaklandığının tahmin edildiğini belirtti. "Ölüm sebebini açıklığa kavuşturmak için yavru üzerinde detaylı bir inceleme yapılacak. Bu incelemenin yapılması için yavru kaplumbağa bakanlığımız koordinatörlüğünde Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezine transfer edildi" dedi.

EROĞLU: KAPLUMBAĞALARI KORUMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE SÜRECEK

Eroğlu, Türkiye'nin deniz kaplumbağaları açısından önemli bir üreme alanı olduğunun da altını çizdi ve kaplumbağalarına yönelik koruma çalışmalarının her zaman olduğu gibi bundan sonra da titizlikle yürütüleceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yaşam

Veysel Eroğlu Samandağ Türkiye Yaşam Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (1)

HIRSSIZ iSiDCi AKOYUNLARA öLüM MisttaHak:

Biri Kafalarin Biri RTE Digeri Kukla Ahmedo Puttin Yakinda Bu ikiz ökküz Kafali isidcilerin Tepesine Tepesine Bomba Yagdiracak:))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title