Haberler

Salihli'de Organik Tavukçuluk Toplantısı

Salihli’de, organik tavukçuluğa ilişkin toplantı düzenlendi.

Salihli'de, organik tavukçuluğa ilişkin toplantı düzenlendi.

Vali Erdoğan Bektaş, toplantının açılış töreninde, organik tarıma ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

Manisa ve Salihli'nin, organik tarım için önemli potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Bektaş, "Bu potansiyeli, pazar payını artırıp daha ileriye taşımalıyız" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de Manisa ve ilçelerinde sofralık üzüm üretimiyle başlayan organik tarımın cazip hale geldiğini dile getirerek, "Organik tarımın geliştirilmesi için başlatılan çalışmalar, devam ediyor. Geçen yıl il genelinde 930 ton et üretimi yapıldı. Bu üretimle Manisa, birinci sırada yer aldı" diye konuştu.

Kaymakam Ertan Peynircioğlu ise ilçedeki çiftliklerde, ortalama 5 bin 300 etlik, 24 bin 200 yumurtalık, 25 bin damızlık kanatlı hayvan yetiştirildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaaslan'ın oturum başkanlığını yaptığı toplantıda, Prof. Dr. Tülin Aksoy "Organik Tavukçuluk Türkiye için bir lüks müdür?", Dr. Muazzez Polat da "Organik Tavukçuluğun Genel İlkeleri" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Toplantı, yarın sona erecek. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Bektaş Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title