Haberler

Salih Memecan'dan Kekeme İtirafı

Güncelleme:

Ünlü karikatürist ve yazar Salih Memecan öyle bir itirafta bulundu ki...

Ünlü karikatürist ve yazar Salih Memecan, çocukluğunda çekingen ve kekeme olduğunu belirterek, bu yüzden anlatmak istediklerini çizerek ifade etmeye çalıştığını söyledi.

Memecan, Denizli'de Özel Servergazi Lisesi öğrencileriyle yaptığı söyleşide, iyi bir çizer olmak için dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

İyi bir çizer olmak için üç şeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Memecan, "Bunlardan birincisi çizmek, hem de bol bol çizmek, ikincisi de komik olmak. Çevrenizde yaşanan olaylara esprili bir yaklaşım sergilemeniz ve çizgi halinde yorumlamanız gerekir. Üçüncü özellik ise iyi bir kültüre sahip olmak" dedi.

Çizilenlerin okuyucuyu tatmin etmezse belirli bir zaman sonra okuyucunun bunları takip etmeyeceğine işaret eden Memecan, mimarlık okuduğunu, yüksek lisans ve doktora yapmış olmanın faydasını gördüğünü ileri sürdü.

Mimarlıktan karikatüristliğe geçişini esprili bir dille anlatan karikatürist Memecan, şöyle konuştu: "Çocukluğumda çekingen ve kekemeydim, bu yüzden anlatmak istediklerimi çizerek ifade etmeye çalışıyordum. Her fırsatta her şeyi çizdim. Karikatürist olmak isteyen çocuklara bol bol çizim yapmayı öneriyorum. Konuşamadığım için çiziyordum, şimdi iyi çizdiğim için konuşmalara çağırıyorlar, bu kaderin cilvesi, tuhaf bir durum. "

Çizgi karakter serilerinin ortaya çıkışını anlatan Memecan, Limon, Zeytin, Babişko, Çıt Çıt Hanım karakterlerinin nasıl çizildiğini gösterdi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Memecan, karikatür merakı olan öğrencilerin çizimlerini inceleyerek tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

Bakmadan Geçme

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title