Haberler

"Salih Bir Toplum İçin Helal Gıda" Paneli

Erzurum'da, "Salih bir toplum için helal gıda" paneli düzenlendi.

Erzurum'da, "Salih bir toplum için helal gıda" paneli düzenlendi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şubesi tarafından Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferid Aydın ve Türkiye Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer konuşmacı olarak katıldı.

Yaylalı, yaptığı konuşmada, helal ürünlerin tüketiminin, harama dönüşmemesi ve insanların gönül rahatlığıyla helal gıda tüketmesinin yolları hakkında bilgi verdi.

Tüketilen bir ürünün helal mi, yoksa haram mı, olup olmadığını öğrenmenin yollarının kolay olduğunu belirten Yaylalı, şunları kaydetti:

"Helal ile haramı seçmek bizlerin elinde. Helal kılınan şeyleri haram yapmakta yine bizlerin elinde. Böyle bir üretimin artması ve yaygınlaşması için atılması gereken adımlarda herkesin üzerine düşeni yapması şart. Günümüz artık bilgi ve teknoloji çağı. Aklınıza takılan soruları uzman veya akademisyenlerle paylaşın. Ne kadar çok paylaşım olursa, toplumda bilinçlenme de aynı ölçüde artar."

Yaylalı, ayrıca dini değerleri hiçe sayarak, çıkar ve para kazanmak uğruna helal olan tüketim ürünlerinin, haram yollarla insanlara satılmasının büyük bir yanlış olduğunu kaydetti.

Panelde, Aydın ve Özer de helal gıdanın yaygınlaştırılması ile genetiği değiştirilmiş ürünlerin insan sağlığına yönelik olumsuz etkileri hakkında birer konuşma yaptı.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Sagip Sezginer

Yayıncı: Levent Harman - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Kemal Özer Erzurum Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title