Haberler

"Saldırı CHP'nin Kurumsal Kimliğine Yapılmıştır"

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK'nın Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırarak sadece kendisine değil, CHP'nin kurumsal kimliğine saldırdığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK'nın Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırarak sadece kendisine değil, CHP'nin kurumsal kimliğine emsil ettiği değerlere, aynı zamanda parlementer sisteme, TBMM'ye, aynı zamanda demokrasiye ve insan haklarına yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, TBMM'nin olağanüstü toplantı çağrısının ardından Meclis'te grup toplantısında konuşurken Türkiye'nin sorunlarını en ağır yaşadığı bir günde halk iradesinin tecelli ettiği Meclis'te olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Bugün kapıları açık, kürsüleri açık, iradesi ve duruşu sağlam, kararlı, net olan bir TBMM'deyiz. Bugün salonunda 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazan bir parlementoda ülkenin en acı sorunlarını dile getirmek için biraraya geldik. Bugün ülkemizin en acı sorunlarına çözüm üretelim 'millet bizden sorun değil çözüm bekliyor' demek için biraraya geldik. Bunun için bugün hepinizi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' düsturuyla selamlıyorum."

Türkiye sınırlarını topyekun barut fıçısına dönüştüren gelişmeler kaydedildiğini, ülkenin iç ve dış güvenliğinin ciddi tehdit altında olduğunu nlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sosyal barışımız tehdit eden provakasyona açık bir iklim soluduğumuz bu günlerde en son tatil yapması gereken yer TBMM'dir. Olağanüstü koşulların yaşandığı şu günlerde TBMM'yi kapalı tutmak halkın iradesine saygısızlıktır. O iradeye saygı duyduğumuz için TBMM'deyiz. Açık yüreklilikle söyleyeyim TBMM yan gelip yatanların oturduğu bir yer değildir, çalışılacak bir yerdir. Bu toplantı çağrısını demokrasisi normal işleyen bir ülkede iktidar yapar. Ama bizde iktidar partisi Meclis'e gelip hesap vermekten korktuğu için CHP tarihi misyonuna uygun olarak TBMM'yi toplantıya çağırmıştır. TBMM, toplumsal ortak aklımızın tecelligahıdır. Aksi halde TBMM'yi by-pass etmiş olursunuz, görmezden gelirsiniz. Bu demokrasimize, bu milli iradeye de aykırıdır."

"İŞGAL DEVLETİNDEN TALİMAT ALAN İSTANBUL HÜKÜMETİ PSİKOLOJİSİ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin kendisini ve ülkeyi bataklığa sürüklediğini savunarak, bataklıktan siyasi iradeyi kurtarması gereken tek yerin TBMM olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Ankara'nın TBMM demek olduğunu ifade ederken, "İşgal devletinden talimat alan İstanbul Hükümeti psikolojisinden artık kurtulun. Milli irade var burada. Bu Meclis sadece Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı vermedi. Aynı zamanda yeni bir devlet kurdu ve onu yönetti. O devleti nasıl yönettiğini herkesin çok iyi bilmesini isterim. Hiçbir zaman o Meclis'te şu sözler yankılanmamıştır; Top sesleri geliyor Polatlı'dan. Meclis'i tatil edelim savaşa gidelim denmemiştir. Meclis açık kalmıştır ve savaş yönetilmiştir. Meclis'i tatilde toplanmaya çağırma konusu ne Anayasamızda ne de iç tüzükte olağanüstü bir koşula bağlanmamıştır. İhtiyaç duyulduğu an kimlerin Meclis'i toplantıya çağıracağı bellidir. Cumhurbaşkanı çağırmadı, Meclis Başkanı çağırmadı, biz tarihi görevi üstlendik. TBMM'yi toplamayı terör örgütü propagandası olarak gören zihniyeti milletin vicdanına havale ediyorum" dedi.

"İKTİDAR YANAŞMALIĞI YAPILARAK İKTİDAR OLUNMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirdiği MHP'nin iktidar beklentisi olmadığını iddia ederken "İktidar yanaşmalığı yapılarak iktidar olunmaz" dedi. Kılıçdaroğlu MHP'yi eleştirirken salonda 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları atıldı.

Türkiye'de 3 çeşit siyasi parti olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bir anamuhalefet partisi var; CHP. İki anamuhalefet partisine muhalefet eden iktidar partisi var. Üç anamuhalefet partisine muhalefet eden muhalefet partisi var. Demokrasilerde, muhalefet partilerinin anamuhalefet partisini eleştirmesi sağlıklı bir gelişme değildir. Samimiyetsiz bir davranıştır. Bu davranışta olanların iktidar beklentisi yoktur. İktidar yanaşmalığı yapılarak iktidar olunmaz. Siyasete atıldığım günden beri özenle koruduğum bir ilkem var; muhalefete muhalefet etmek gibi bir kolaycılığa hiç girmedim. Bizim hedefimiz iktidar partisidir. İktidar hedefi olmayanlar muhalefete muhalefet ederler. Biz iktidar olmak istiyoruz. Dolayısıyla benim görevim bu ülkede kardeşlik ve barış iklimini yeniden yaratmaktır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir sitemi olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti;

"Bahçeli terörle ilgili olarak 'Maalesef Türk vatanı PKK kuşatması altına alınmış ve soluk alamaz hale getirilmiştir' diyor. Bu görüş son derece tehlikeli, ciddi ve korkutucudur. Madem ki bu kadar ciddi bu kadar tehlikeliyse bunun çözümünü Türkiye'yi bu hale getiren AKP'nin politikalarına destek vererek mi sürdüreceksiniz ? Ama hiç kimse unutmasın, CHP olduğu sürece, CHP'liler olduğu sürece Türk vatanı hiçbir zaman bir başka gücün kuşatması altında olmayacaktır. Biz Mustafa Kemal'in Gençliğe Hitabesi'ni şiir gibi ezberlemişiz. 'Bu ülkeye hiçbir güç nefes aldıramaz' diye bir görüşü asla kabul edemeyiz. Çünkü CHP sağduyunun sesidir. Çünkü CHP geleceğin sesidir. Çünkü CHP demokrasinin güvencesidir. Siyasetçiye düşen görev halkı korkutmak değildir. Siyasetçinin görevi çözüm üretmektir ve halka umut vermektir. Onun için diyoruzki CHP halkın umududur."

"OSLO BENZERİ PLANLARINA ASLA ALET OLMAYACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, partisinin dış politika tutumunu anlatırken hükümetin politikalarını ağır dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak bölge üzerinde egemenlik iddiasında bulunan irili ufaklı bütün güçlere seslendiğini bildirirken, "Biz CHP olarak durduğumuz yerden bir milim dahi geri adım atmayacağız bu ülkenin bağımsızlığı ve çıkarları için. TBMM dışında hiçbir gücün müracaat makamı olarak kabul edilmesi asla benimsemeyeceğiz. Meşruiyetimizi milli irade dışında başka bir kaynakta aramayacağız. Biz sizlerin Oslo benzeri planlarına asla alet olmayacağız" dedi.

"OH OLSUN DİYENLER İNSAN BİLE OLAMAZLAR"

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK terör örgütü tarafından kaçırılmasını kınayan Kılıçdaroğlu, bu eylemin CHP'nin kurumsal kimliğine karşı yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, bazı yetkililerin "Bizden koruma istemediler" sözlerini eleştirerek "Hani her metrekareden sen sorumluydun ?" diye sordu. CHP lideri Kılıçdaroğlu Hüseyin Aygün kaçırılması konusunda şu görüşlere yer verdi;

"Geçtiğimiz Pazar günü milletvekili arkadaşımız Hüseyin Aygün Tunceli Ovacık'ta kaçırıldı. Hüseyin Aygün orada demokrasinin gerektirdiği bir görevi yapıyordu. Ovacık halkının dertlerini dinledi. Onlara çözümlerimizi anlattı. Ayrıca Hüseyin Aygün 'İnsan Hak ve Özgürlükleri' konusunda çalışmalar yapan ve bu konu için duyarlılığını Türkiye'ye, dünyaya seslendiren bir arkadaşımızdı. Bu arkadaşımızın kaçırılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu sadece Hüseyin Aygün'e yöneltilmiş bir saldırı değildir. Bu saldırı CHP'nin kurumsal kimliğine ve onun temsil ettiği değerlere, aynı zamanda parlementer sisteme ve TBMM'ye, aynı zamanda demokrasiye ve insan haklarına yönelik bir saldırıdır. O nedenle benimsemiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Arkadaşımız halk tarafından seçildi, halkı temsil ediyordu. Silahsızdı ve korumasızdı. Hiçkimse için tehlike oluşturmuyordu. O nedenle söylüyoruz herkesin ortak bir paydada buluşup bu olayı şiddetle kınaması gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda Türkiye'de bütün yurttaşlarımın yedi bölgeden dört iklimden herkesin şiddetle kınamasından huzurluyum, sevinçliyim. Hal böyleyken bu arkadaşımızın kaçırılmasına bazıları 'oh olsun' diyebiliyorlar. Bunlara ahlak fukarası bile demiyorum, bunlara parlementer bile demiyorum. Bunlar insan bile olamazlar. İnsan olanlar zaten böyle konuşmaz. 'Bizden koruma istemedi diyorlar' Devletin yolunda sen güvenliği sağlamak zorunda değil misin ' Hani her metrekareden sen sorumluydun ' Yolu kesilecek, alınıp götürelecek akıl alacak iş değildir. Bu arkadaşımız Devlet var güvencesiyle oraya gidiyor. Biz koruma istemiyoruz. Gittiğimiz her yer Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarıdır. Oraya güvenle gideceğiz biz. Devletin olduğu yerde eşkiya olmaz. Eşkiya varsa 'Devlet nerede, hükümet nerede?"

"TERÖRÜN DÜŞÜNCE DÜNYAMIZI BELİRLEMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son olayın teröre bakış açılarını değiştirmeyeceğini ifade ederek "En yakınlarımıza yönelmiş dahi olsa terörün düşünce, zihin dünyamızı, değerler sistemizi yönetmesine, belirlemesine asla izin vermeyeceğiz. Bizim teröre vereceğimiz tek cevap budur" diye konuştu. İnadına demokrasi diyeceklerini, inadına barışın dilini konuşacaklarını söyleyen CHP lideri şunları söyledi:

"Asla kine sapmayacağız, öfkeye yenik düşmeyeceğiz. CHP Kurtuluş Savaşı'ndan başlayarak Türkiye'nin bütün acılarına bütün sıkınlarına tanıklık etmiş bir partidir. O sıkıntıları nasıl engin bir sağduyuyla aşmışsa, bugün sıkıntıları aynı engin sağduyusuyla aşacaktır. Terörü biz çözeriz. Türkiye'yi çatışma ortamından koparıp barış ortamına sadece CHP getirir. Çünkü biz dışarının telkinleriyle politika oluşturan bir parti değiliz."

"UCUBELERİNİ SUSTUR"

Kılıçdaroğlu, son dönemde bazı AK Partililerin sözlerine atıfta bulunarak, "Başbakan'a sesleniyorum. Şehitlerimizi küçümseyen, milletvekili arkadaşlarımız için 'Oh olsun' diye ucubelerini susturmasını istiyorum" diyerek Başbakan'a seslendi.

Şu anda en büyük sorunun ülkede siyasi bir yönetim boşluğunun olması olarak gördüğünü belirten CHP lideri; "Türkiye'de son bir yıldır ciddi bir yönetim boşluğu var. Ülkemizin içine sürüklendiği durum ortada. Çünkü siyaset üretilmiyor. İktidar partisi Türkiye'nin en temel sorunlarına ne gibi çözümler üretti? AKP terör konusunda hangi politikayı üretti diyerek Ak Parti'nin politikalarını eleştirdi.

SURİYE KONUSU

Suriye'nin parçalanma noktasına geldiğini ifade Kılıçdaroğlu, Ak Parti'nin Suriye politikasını eleştirdi. TBMM'de grubu olan partilere ortak bir deklarasyon metni gönderdiklerini belirten CHP lideri, bu metni Ak Parti'nin kabul etmediğini söyledi. 'Egemen güçlerin Ortadağu'daki taşeronluğu 21. yüzyılında Türkiye'sine yakışmaz' diyen Kılıçdaroğlu, Suriye'nin Libya'dan farklı olduğunu savundu.

'HATAY'DA AJANLAR CİRİT ATIYOR"

Başbakan'a bir öneri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu; "Başbakan Hatay'a gitsin. Hatay sokaklarının nasıl değiştiğini görsün. İnsan tipinin ne kadar değiştiğini görsün. Ajanların, casusların cirit attığı bir yere dönüştü Hatay. İnsanlar tepkili, huzursuz, insanlarda gelecek endişesi var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Beyzbol sopasıyla tehdite itiraz etmeyen, içine sindiren bir hükümeti sağlıklı bir hükümet olarak görmüyoruz" ifalerini kullandı.

CHP'NİN SURİYE KONUSUNDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kılıçdaroğlu, CHP'nin Suriye konusunda çözüm önerilerine ise şöyle sıraladı:

-TBMM Suriye konusunda olağanüstü toplanarak bir deklarasyonla uluslararası bir konferasyonun düzenlenmesini istemeli

-Bu konferans BM Genel Sekreteri'nin himayesinde Türkiye'nin katılacağı bir konferans olmalı

-Konferansa Suriye rejimi ve muhalefet temsilcilerinin de davet edilmesi ve bu temsilcilerin tam yetkili olmaları sağlanmalı

-Konferans 3 bölümden oluşmalı. Açılış, 15 günlük aradan sonra Suriye yönetimi ile muhaliflerin müzakareye başlaması ve BM Genel Sekreteri'nin sonuçları açıklaması

-Müzakere sonuçarı Güvenlik Konseyi'nde onaylanmalı.

-Konferans sonuçları BM Güvenlik Konseyi kararına dönüştürülerek bağlayıcı hale getirilmeli

-Gözetim uluslararası bir barış gücü oluşturulmalı - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Hüseyin Aygün Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title