Haberler

Seferihisar Horonlarla İnledi

Güncelleme:

İzmir'de Seferihisar Kültürler Buluşmasının dördüncü gecesine hamsi, tulum, kemençe damga vurdu.

Seferihisar Kültürler Buluşması'nın dördüncü gecesine hamsi, tulum, kemençe damga vurdu. Karadenizliler Derneği'nin ev sahipliği yaptığı gecede tüm Seferihisarlılar horon teperek unutulmaz bir gece yaşadı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Birileri bölmeye çalışırken, biz dün akşam birleştik. Tüm Türkiye'nin görmesi gereken fotoğraf dün akşam Karadenizliler Gecesi'nde Seferihisar'daydı. Kadını erkeği, dedesi torunu, şortlusu baş örtülüsü, AKP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi hepimiz Karadenizli hepimiz Seferihisarlıydık. Dün tüm Seferihisar'ın katıldığı, eğlendiği birbirleriyle kucaklaştığı bir düğün bir bayramdı" dedi.

Geceye İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, diğer dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğu İzmirli radyocu Ömer Köroğlu'nun yaptığı gece Selim Gülay ve ekibinin seslendirdiği Karadeniz Türküleriyle başladı. Ardından Seferihisar Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Ulu, sahneye çıkarak bir teşekkür konuşması yaptı. Ulu; "Biz Karadeniz'den geldik Seferihisarlı olduk, diğer derneklerimizden gelen arkadaşlarımızda başka yerlerden göç edip Seferihisarlı oldu. Şimdi hepimiz Seferihisarlıyız bu ilçe içöin, ülkemiz için hep birlikte çalışıyoruz. Bize bu imkanı, kaynaşmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Ulu, konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve dernek başkanlarını sahneye davet ederek, Karadeniz yöresine özel hediyelik eşyaları hediye etti.

Konuşmaların ardından Karadenizli Sanatçı İhsan Aydın ve horon ekibinin müzik şöleni ve yüzlerce kişinin horon tepmesiyle tamamlandı.

Seferihisar Kültürler Buluşması 25 Eylül Çarşamba akşamı Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği gecesiyle devam edecek. Etkinlik 26 Eylül Perşembe akşamı Yozgatlılar gecesiyle tamamlanacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seferihisar Karadeniz İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title