Haberler

Sakarya Üniversite Güvenliği Öğrenciyi Kelepçeleyip Dövdü Iddiası

Üniversite güvenliği öğrenciyi kelepçeleyip dövdü iddiasıSAKARYA Üniversitesi'nde öğrenim gören 27 yaşındaki Azerbaycan uyruklu Orxan İbrahimov üniversitenin güvenlik görevlilerinin kendisini öğretim görevlisi ile yaşadığı problem nedeniyle odalarına alıp kelepçeleyerek dövdüğünü iddia...

Üniversite güvenliği öğrenciyi kelepçeleyip dövdü iddiası

SAKARYA Üniversitesi'nde öğrenim gören 27 yaşındaki Azerbaycan uyruklu Orxan İbrahimov üniversitenin güvenlik görevlilerinin kendisini öğretim görevlisi ile yaşadığı problem nedeniyle odalarına alıp kelepçeleyerek dövdüğünü iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Orxan İbrahimov iddiaya göre bir süre önce dersine giren ekonometri bölümü öğretim üyesi F.S. tarafından hakarete uğradığını öne sürdü. Orxan İbrahimov üniversite sekreterliğine dilekçeyle şikayet ettiği öğretim görevlisi hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. Orxan İbrahimov yaşanan olayın ardından üniversitenin güvenlik görevlilerinin kendisini odalarına götürerek dövdüğünü iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na giderek şikayette bulundu.

Orxan İbrahimov öğretim görevlisi ve güvenlik görevlilerinin kendisine deli olduğunu söyleyerek, ülkesi hakkında hakaret ettiklerini iddia ederek, "Ekonomi bölümünde dersime giren F.S. şahsıma ve ülkeme hakaret etti. İşi şikayetle duyurdum üniversite yönetimine, hocayı kayırdılar. Hoca iftira atarak deli olduğumu iddia etti. En sonunda da 'bu bizi rahatsız ediyor' diye güvenliği devreye soktular. İki hafta önce aldılar beni yargısız infaz yapar gibi hakları olmamasına rağmen kelepçelediler, bürolarında dövdüler. Bana türlü hakaret ettiler. Şikayet ettim, hakkımı arayacağım" dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nün konuyla ilgili olarak inceleme başlattığı öğrenilirken, Azeri öğrencinin, arkadaşları ve öğretim üyeleriyle sorunlar yaşadığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Üniversitesi Azerbaycan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title