Haberler

Sakarya Şehit ve Gaziler Derneği" Hizmet Binası Temel Atma Töreni

Sakarya Büyükşehir Belediyesince inşa edilecek "Şehit ve Gaziler Derneği" hizmet binasının temeli, törenle atıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince inşa edilecek "Şehit ve Gaziler Derneği" hizmet binasının temeli, törenle atıldı.

Şeker Köprüsü yanında düzenlenen törende konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Büyükşehir Belediyesinin her hafta çok değişik yatırımlarla halkın huzurunda olduğunu söyledi.

Bugün bunlardan çok daha farklı ve anlamlı bir tören dolayısıyla burada toplandıklarını anlatan İsen, "Şehitlerimiz, bu ülke için gözünü kırpmadan canını veren insanlar. Gazilerimiz, yine bu ülke için vücutlarının bir kısmını tereddüt etmeden vermekten çekinmeyen insanlar. Dolayısıyla bu ülke için verilebilecek en önemli fedakarlığı yapan insanlar. Her birimizin onlara büyük borcu var. Bu borcu ifa edecek faaliyetler içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da "kardeşlik coğrafyası" Sakarya'nın en önemli renklerinden birisinin sivil toplum kuruluşları olduğunu dile getirdi.

Şehir aidiyetinin oluşmasında her zaman bir arada çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Onların çalışmalarını daha iyi standartlarda gerçekleştirmeleri adına elimizden gelen desteği sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda bugüne kadar önemli çalışmaları hayata geçirdik. Durmadan, yorulmadan, 'her yeni gün, yeni bir proje' azmiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün ise her alana yayılan onlarca hizmetimizin adına adeta nişanesi olacağını düşündüğümüz bir adım atıyoruz. Şehit yakınları ve gazilerimizden gelen hizmet binası ricasını, kendimize emir telakki ettik. Hemen projemizi hazırladık ve ihalemizi gerçekleştirdik. 430 metrekarelik alan üzerinde iki kat olarak projelendirdiğimiz tesisimizin bugün temelini atmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Tüm ihtiyaçlara cevap verecek odalar, salonlar, engelli kardeşlerimiz için asansör ve otopark dernek üyelerimizin kullanımına sunulacak."

"Şehit ve gazilerimizin hakkını ödeyemeyiz"

Konu, şehitlik ve gazilik olunca akan suların duracağını dile getiren Toçoğlu, "Ne yaparsak yapalım, onların hakkını ödeyemeyiz. Bugün burada şehrimize kazandırdığımız bu eserle en azından onların aziz hatıralarını bir nebze olsun yaşatmış olacağız. Bu güzelim cennet vatanımız uğruna hiç tereddüt etmeden canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de en kalbi şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Toçoğlu, birilerinin bu topraklarda yaşamanın bedelini Türkiye'ye yüzyıllardır ödetmek istediğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Asırlardır milletçe bunun onurlu mücadelesini veriyoruz. Bize bu toprakları reva görmeyenler, her defasında gereken cevabı almıştır, almaya da devam edecektir. Gerekirse hepimiz bu yolda şehit ve gazi olacağız ama bir karış toprağımızdan vazgeçmeyeceğiz. İster din sosuna bulandırılmış soytarılarla, isterlerse türlü hilelerle gelsinler. Karşılarında göğsü her zaman iman dolu millet bulacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle temelini attığımız eserimizin hayırlı olmasını diliyorum."

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Bülent Çakır ise Türkiye'de bir ilk ve örnek olacak tesisi kendilerine kazandıran Toçoğlu ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Başkan Toçoğlu ve protokol üyeleri, daha sonra temsili butona basarak 1 trilyon 140 milyara mal olması beklenen tesisin temelini attı.

Törenin sonunda Toçoğlu, dernek hizmetinde kullanılması amacıyla bağışladıkları minibüsün anahtarını dernek yöneticilerine teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Toçoğlu AK Parti Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title