Haberler

Sakarya - Sakarya?Da Zararlı Böceklere Karşı Avcı Böcek

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Sakarya ve Kocaeli Çevresindeki Ormanlara Yangınlardan da Fazla Zarar Veren Çam Kese Böceklerine Karşı Biyolojik Mücadele Kapsamında Colosoma Adlı Böcek Yetiştirmeye Başladı. Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüænde Laboratuar Ortamında Çoğaltılan Avcı Böcekler Ağustos Ayında Ormana Salınacak. Bir Avcı Böcek Günde 14 Çam Kese Böceğini Bertaraf Edebiliyor.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Sakarya ve Kocaeli çevresindeki ormanlara yangınlardan da fazla zarar veren çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele kapsamında Colosoma adlı böcek yetiştirmeye başladı. Sakarya Orman Bölge MüdürlüğüÆnde laboratuar ortamında çoğaltılan avcı böcekler ağustos ayında ormana salınacak. Bir avcı böcek günde 14 çam kese böceğini bertaraf edebiliyor.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Orman Bölge Müdürlüğü'nde çoğaltılan ve ormanlarda kullanılacak böceklerle ilgili bugün bir tanıtım yaptı. Yıldız,ormanlarda bulunan çam kese böceklerinin ormana yangınlardan daha büyük zarar verdiğini belirterek ôÇam kese böcekleriyle mücadelede kimyasal yöntemler kullanılması cam keseleri ile birlikte diğer böcek ve bitkilere zarar veriyor. Bu nedenle de çam keselerinin en büyük düşmanı olan avcı böcekleri laboratuar ortamında çoğaltarak ormana salmayı planlıyoruz" dedi. Çam kese böceğine karşı en etkili silahın avcı böcekler olduğunu ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

Bu yıl 5 bin adet böcek üretimi hedefliyoruz. Bugün itibariyle bu böceklerden 8 bin adet yumurta alındı. Çam kese böceğinin en önemli yırtıcısı avcı böcekler. Bir yırtıcının ortalama 3-4 yıl ömrü var. Bir yırtıcı ergini yılda 840 adet çam kese tırtılını yiyerek besleniyor. Her yırtıcının ortalama 10 adet çam kese larvasını parçaladığı, 7 adedinin de derisi ve kılları hariç iç organlarını yediği saptanmıştır. Laboratuvarımızda ürettiğimiz böcekler öncelikle çam keselerinin yoğun olarak bulunduğu Sakarya ve Kocaeli bölgesindeki 325 bin hektar ormanlık alana bırakılacak."

Kimyasal mücadeleden tamamen vazgeçtiklerini belirten Yıldız, "Avcı böcek Colosomalar öncelikle Geyve, Adapazarı, Hendek ve Akyazı mıntıkalarındaki çam sahalarına bırakılacak. 2010 yılında laboratuvarımızda 5 bin adet avcı böcek yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Zararlılarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kurulan laborutavarda 4 æü mühendis olmak üzere 7 kişilik ekip görev yapıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300 Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title