Haberler

Sakarya Besiciler Odası Başkanı: "Sakarya?Da Canlı Hayvan Sa

Et Fiyatlarındaki Artışın Ardından Hükümetin Et Balık Kurumu'na Avrupa Ülkelerinden Canlı Hayvan ve Et İthal İzni Vermesiyle Birlikte Marmara Bölgesi'nin Büyük Bir Bölümünün Et İhtiyacını Karşılayan Sakaryaæda Büyükbaş Hayvan Satışları Tamamen Durdu. Hayvan Pazarına Satış İçin Hayvanlarını Getiren Yetiştiriciler Fiyatlar Düştüğü İçin Satış Yapmadan Geri Dönüyor.

Et fiyatlarındaki artışın ardından hükümetin Et Balık Kurumu'na Avrupa ülkelerinden canlı hayvan ve et ithal izni vermesiyle birlikte Marmara Bölgesi'nin büyük bir bölümünün et ihtiyacını karşılayan SakaryaÆda büyükbaş hayvan satışları tamamen durdu. Hayvan Pazarına satış için hayvanlarını getiren yetiştiriciler fiyatlar düştüğü için satış yapmadan geri dönüyor.

Daha önce hergün yüzlerce hayvanın satıldığı Hayvan Pazarına sabah saatlerinde hayvanlarını getiren yetiştiriciler saatlerce müşteri bekledi. Ancak pazara getirdikleri hayvanları satamayınca kamyonlara yükleyip geri götürdüler. Yetiştiriciler hükümetin et ithal kararının onlara darbe vurduğunu söyleyerek "Et fiyatlarının bu hale gelmesinin nedeni biz değiliz. Ancak bunun bedelini biz ödüyoruz. Bu durumun nedeni bazı büyük firmalardırÆÆ dedi. Pazarda satışa çıkarttıkları hayvanlara müşteri çıkmazken bazı firmaların da ellerindeki hayvanları değerinden yüzde 20-25 az bedelle almak istediklerini de öne süren yetiştiriciler "6 bin TL'ye satmak istediğimiz hayvanları 4 bin TL'ye bile almak isteyenler var. Eğer önlem alınmazsa hayvancılık SakaryaÆda ölecekÆÆ dedi.

Sakarya Besiciler Odası Başkanı Ali Çiftçi, 400 hayvan yetiştiricisinin bulunduğu SakaryaÆnın, Marmara Bölgesi'nin et ihtiyacının yüzde 80Æini karşıladığını belirterek şunları söyledi :

"Hükümet Et Balık Kurumu'na ithal et için izin verdi. Bununla birlikte hayvan fiyatları tamamıyla durdu. Besici esnafımız mağdur durumda. Hükümetin bir an önce önlem alması lazım. Esnaf şu anda çok perişan bir durumda. Sabah saatlerinde hayvan pazarına getirdikleri hayvanları aynı şekilde geri götürüyor. Şu an Sakarya'da 350-400 civarında besici esnafımız var. Sakarya'da yetiştirilen hayvanların tamamı üreticiye satılmakta. Sakarya Türkiye'nin bel kemiğidir. Ama maalesef Sakarya şu an tamamıyla bitti. MarmaraÆnın et ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan Sakarya şu an yüzde 5'ini ancak karşılamaktadır. Hükümet bir an önce bu duruma el koyup et fiyatlarını sabit fiyatta tutması lazım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title