Haberler

Şairle Söyleşi Yapan Ödülü Kazanacak

Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel hale gelen "Homeros Edebiyat Ödülleri"nin 2014 yılı için konusu belli oldu.

Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel hale gelen "Homeros Edebiyat Ödülleri"nin 2014 yılı için konusu belli oldu. Kayıtlarının alınmaya başlandığı ödüller bu yıl "Bir Şairle Söyleşi"ye verilecek.

Edebiyat türleri arasında önemli bir yeri olan söyleşiyi anımsatmak, özelliklerini yitirme noktasına varan bu türün yetkin örneklerini oluşturmak için başlatılan çalışmada son başvuru tarihi 10 Ocak 2014 olarak belirlendi. Seçici Kurulu Veysel Çolak, Abdülkadir Budak, Mustafa Fırat, Adnan Özer ve Fergun Özelli'de oluşan yarışmanın sonucu, 21 Mart "Dünya Şiir Günü"nde açıklanıp, ödülleri dağıtılacak.

Yarışmada birinci gelen söyleşiye bin 500 TL, ikinciye bin TL, üçüncüye ise 750 TL para ödülü verilecek. Dereceye giren eserler kitap olarak basılacak.

Sanatın her dalına kucak açtıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Onuncu yılını tamamlayan Şiir Atölyemiz ile başlayan Homeros Edebiyat Ödülleri'nde her yıl farklı dalda yarışmalar düzenliyoruz. Ulusal dalda katılımcılar oluyor. Karşıyaka'dan Türkiye'nin her köşesinde edebiyata gönül verenlere kucak açıyoruz. Başta gençlerin edebiyata teşvik edilmesi olmak üzere pek çok projeyi başarıyla yürütüyoruz. Yarışmaya katılmak isteyenlere şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Yarışmanın şartnamesi Karşıyaka Belediyesi'nin www.karsiyaka.bel.tr adresinden alınabileceği gibi, Kültür Müdürlüğü'nden de temin edilebilinecek. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdülkadir Budak Veysel Çolak Karşıyaka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title