Haberler

Şair ve Ozanlar Lapseki Şehitliği'ni Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) desteğiyle Akademi Şiir Ailesi Uluslararası Dil Kültür ve Edebiyat Derneği ve ÇOMÜ Öğrenci Konseyi iş birliğinde Çardak'taki tarihi handa düzenlenen etkinliğe katılan şair ve ozanlar, Lapseki Şehitliği'ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) desteğiyle Akademi Şiir Ailesi Uluslararası Dil Kültür ve Edebiyat Derneği ve ÇOMÜ Öğrenci Konseyi iş birliğinde Çardak'taki tarihi handa düzenlenen etkinliğe katılan şair ve ozanlar, Lapseki Şehitliği'ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, katılımcıların şehitliği ziyaret edip, dua okumak istediğini, bundan dolayı ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölgede 192 şehidin isminin yazılı olduğunu belirten Yılmaz, "Şehitliği bu yıl yeni düzenledik. Hedefimiz ilçemize daha güzel bir şehitlik yapmak" dedi.

Kerkük'ten gelen Şemsettin Güzelci, şehitlerin kendileri için çok mukaddes olduğunu bildirdi.

Azarbeycanlı Mehmet Demircioğlu, ülkesindeki halkın Çanakkale şehitlerini her zaman andığını ifade etti.

Halk ozanı Ayten Gülçınar ise şehitlikte bulunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu aktararak, "Çok güzel bir şehitlik yapılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehitlerimize minnettarım" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Eyüp Yılmaz Çanakkale Lapseki Yerel Haberler

title