Haberler

Şahinbey Şehitleri Unutmadı

Şahinbey Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Şehitleri Anma Gecesi’ne binlerce kişi katıldı.

Şahinbey Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Şehitleri Anma Gecesi'ne binlerce kişi katıldı. Gecede konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Her yıl 20 bin Gaziantepliyi Çanakkale'ye götüreceğiz" dedi.

Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen, Kuran tilaveti ile başlayan gece Mehteran Takımının gösterileri ile devam etti. Bekir Develi'nin sunuculuk yaptığı program kurulu olan Çanakkale Platosundaki canlandırmalarla devam etti. Daha önce Demokrasi Meydanı'nda kurulan ve vatandaşların büyük ilgisini çeken Çanakkale Platosu, Şehitleri Anma Gecesi için, Şahinbey Kapalı Spor Salonu içine kuruldu. Bir annenin şehit oğlunun ardından yaptığı yakarışı, Seyit Onbaşı'nın yalnız başına top mermisini kaldırması, yaşanan şiddetli çatışmaların canlandırılması geceye katılanları duygulandırdı.

TAHMAZOĞLU: "HER YIL 20 BİN KİŞİYİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜRECEĞİZ"

Programın açış konuşmasını Şehit Yakınları Derneği Başkanı Hamza Bayındır yaptı. Bayındır konuşmasında bu tür programlarla şehitlerin anılmasının çok güzel olduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Daha sonra konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, geceye katılanlara teşekkür ederek, geceye katılmanın bile büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Şehitlerin vatan, bayrak, namus için canlarını feda ettiğini söyleyen Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu:

"Allah (cc) ayeti kerimesinde 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Aksine onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız' buyuruyor. Bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü. Şahinbey Belediyesi olarak yeni bir çalışma başlattık. Derslerinde başarı gösteren 10 bin öğrencimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. Gençlerimizin, burada her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış toprakları görmelerini, bu vatanın nasıl kazanıldığını görmelerini istedik. Bugünden itibaren başlayan seferlerimizle Çanakkale'ye her gün bir uçak kaldırıyoruz. Gençlerimiz burada gezecekler, bu toprakları tanıyacaklar ve bir şeyler öğrenmiş halde tekrar uçakla kentimize gelecekler. Her metresinde 6 bin mermi olan ve her metrekaresinde 5 litre şehit kanı olan şehitler diyarını gezecekler. Ben gençlerimizin heyecanına şahit oldum. Bu etkinlik 10 bin kişi ile sınırlı kalmayacak. Ben kendim niyet ettim inşallah, ekibimizle birlikte, meclisimizle birlikte karar alarak, başta öğrencilerimiz olmak üzere, şehit ailelerimiz ve gazi ailelerimizde dahil her yıl 20 bin kişiyi Çanakkale'ye götüreceğiz."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ardından konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, Şahinbey Belediye Başkanı'na gerçekleştirilen anlamlı programdan dolayı teşekkür ederek, Gaziantep'in Kurtuluş mücadelesi yıllarında verdiği onurlu mücadeleden söz etti.

Milletvekili Mehmet Erdoğan da, Çanakkale Zaferi'nden bahsederek, dış mihrakların ülkemizi Türkiye'yi ele geçirmek için çabaladığını fakat Türk milletinin göğsünü siper ederek bütün taarruzları durdurduğunu dile getirdi.

Protokol konuşmalarının ardından İstiklal Marşı Okuma Yarışması, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı nedeniyle düzenlenen, Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Gecenin son bölümünde sahneye Orhan Hakalmaz çıktı. Hakalmaz, söylediği türkü ve ağıtlarla dinleyenleri duygulandırdı. Gece hep birlikte söylenen türkülerle son buldu.

Geceye Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, AK Parti Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Yılmaz, şehit aileleri ve binlerce vatandaş katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Çanakkale Zaferi Gaziantep Yerel Haberler

title