Haberler

Şahinbey Belediyesinden 10 Bin Aileye Karbonmonoksit Dedektörü

Şahinbey Belediyesi tarafından soba kullanan ailelere karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı korunmak için dedektör dağıtıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından soba kullanan ailelere karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı korunmak için dedektör dağıtıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından eğitmenler, Güneş Mahallesi Sosyal Tesisi'nde mahalle sakinlerine soba yakma eğitimi verdi.

Seminerin ardından Şahinbey Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlara karbonmonoksit dedektörü dağıtıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl yüzlerce kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirterek, evinde soba kullanan vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldan bu yana vatandaşlara karbonmonoksit dedektörü dağıttıklarına işaret eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda 11 bin 150 ailemize karbonmonoksit dedektörü verdik. Bu yıl da 10 bin ailemize bu cihazı hediye edeceğiz. Vatandaşlarımızı evlerinde soba yakarken dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Gerekli tedbirleri alarak bilinçli bir şekilde sobalarını yaksınlar. Allah, kimseye herhangi bir soba zehirlenmesi göstermesin. Amacımız can kayıplarını önlemek."

Dedektörler dağıtılan vatandaşlar da Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Şahinbey Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title