Haberler

Şahinbey Belediyesi Engelli Vatandaşlara Akülü ve Manüel Sadalye Hediye Etti.

Daha önce 380 engelli vatandaşa akülü ve manüel sandalye veren Şahinbey Belediyesi, Dünya Engelliler günü nedeniyle 101 engelli vatandaşa akülü ve manüel sandalye hediye etti.

Daha önce 380 engelli vatandaşa akülü ve manüel sandalye veren Şahinbey Belediyesi, Dünya Engelliler günü nedeniyle 101 engelli vatandaşa akülü ve manüel sandalye hediye etti.

Şahinbey Belediyesi bahçesinde düzenlenen sandalye dağıtım törenine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, sivil toplum kuruluşları başkanları ve engelli vatandaşlar aileleri ile birlikte katıldı.

Yapılan törende sandalyeler engellilere protokol üyeleri tarafından tek tek verildi. Şahinbey Belediyesi tarafından 4 tane akülü araçlar için, şarj makinesinin ise Şahinbey bölgesinde çeşitli yerlere kurulacağı, engelli vatandaşların yolda kalmasıyla kurulacak olan şarj dolum istasyonu ile yolda kalmaları da engellenmiş olacak.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engellilere ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Engelliler hayatımızın bir parçası, toplumumuzun yüzde 12'sini teşkil ediyor, yani göz ardı edilecek bir durum değil. Bizler de her an engelli olabiliriz. Şuanda yılda iki kere biz engellilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz sadece törenlerde değil, ihtiyaç sahibi olup tek tek gelenlere de sandalye veriyoruz. Sadece Şahinbey'deki kardeşlerimize de vermiyoruz. Bugün Gaziantep'in hangi ilçesi olursa olsun hatta başka şehirlerden de gelenlere veriyoruz. Çünkü belki bize sandalye için gelen vatandaşın şehrindeki kurum ve kuruluşlar bu anlamda hassasiyet göstermemiş olabilirler. Biz onların talepleri halinde herhangi bir şart ileri koşmadan sadece akülü sandalye isteyenler için akülü sandalye kullanabilir doktor raporu istiyoruz. Biz belediye olarak 55 tane sosyal tesisimizi engelli kardeşlerimiz kullanabilmeleri haline getirdik"dedi.

Tarihte bir çok şeyin mahrumiyetini yaşayan bu ülkenin bugün Avrupa'nın da ilerisinde olduğunu belirten, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, "İnsanın yaşam koşullarını iyileştirmek insanın doğumdan ölüme kadar mutlu ve iyi yaşamalarını sağlamaya çalışan idarecileriz. Milletimizin emrindeyiz. 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' anlayışının takipçileri olmaya talibiz. Tatlı dilli, güler yüzlü olmaya talibiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerçekten ciddi manada önemli projeler ile gündeme geliyor. Tarih de bir çok şeyin mahrumiyetini yaşayan bu ülke bugün Avrupa'nın da ilerisinde dünyada da maşallah ileri düzeydedir. Medeniyet kurmuş ülkeler ile yarışıyor"diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kalender ise, "Kent yöneticileri kendi kentindeki engellerden haberdarlar mı bir sormak lazım. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, Başbakanımızın bize sahiplenmesiyle artık engelli olarak adımız konuldu. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak bu tür etkinlikler bu tür çalışmalar yapılıyor. Her sene söylüyorum Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun duyarlılığı Türkiye'ye örnek oldu. Yıllar önce başlattığı bu hareket ile kendi kentindeki insanlar ile engellerine sahip çıktı. Medeniyeti engellerin kapısından başlattı" diye konuştu.

Yapılan açıklamalar sonrası engellilere sandalyeleri verildi. Sandalyesine kavuşan engelliler, yardımlarından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

title