Haberler

Şahinbey Belediyesi 4. Ramazan Etkinliklerine Başladı

Güncelleme:

Şahinbey Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 4.sünü düzenlediği Ramazan etkinliklerinin ilk gününde Eşref Ziya Terzi sahne aldı.

Şahinbey Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Ramazan etkinliklerinin ilk gününde Eşref Ziya Terzi sahne aldı.

Şahinbey Parkı'nda düzenlenen etkinlik, meddah Mehmet Özden'in çocuklara yönelik gösterisi ile başladı. Programa katılan yüzlerce çocuğa keyifli dakikalar yaşatan Özden, çocuklardan büyük alkış aldı. Reha Yeprem'in sunuculuğunu yaptığı gece, Hafız Rıza Günay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra sahneye çıkan tasavvuf müziği sanatçısı Eşref Ziya Terzi, eserlerini konser alanını dolduran binlerce kişiyle birlikte seslendirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Ben tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayımız dolu dolu geçiyor. Her gün fakir, dar gelirli aileleri ziyaret ediyoruz. Bunun yanı sıra 78 mahallemizde Ramazan etkinlikleri düzenledik. Bu gün de 4 mahallemizde etkinliklerimiz var" dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, "Şahinbey Parkı'nda 4 gün boyunca devam edecek etkinliğimiz olacak. Ulusal çaplı sanatçılarımızı getirerek, Ramazan ayını dolu dolu geçiriyoruz. Bugün Hafız Rıza Günay, Kur'an-ı Kerim okudu. Tasavvuf müziği sanatçısı Eşref Ziya Terzi sahne aldı. 19 Temmuz Cuma günü Taha ile Reha Yeprem sahne alacak. 20 Temmuz Cumartesi günü sanatçı Uğur Işılak bizlerle olacak. Cumartesi günü Bosna Hersek'teki kardeş belediyemizden 55 kişilik bir grup gelecek. Onlar da ilahi söyleyecek, gösteri yapacak. Son olarak 21 Temmuz Pazar günü Abdurrahman Önül ile buradaki etkinliğimizi tamamlayacağız. Şahinbey Belediyesi olarak etkinliklerimiz Ramazan ayı boyunca devam edecek. Ben etkinliklerimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konser öncesi konuşan tasavvuf müziği sanatçısı Eşref Ziya Terzi, "Geçen sene de buradaydık. Hakikaten çok güzel bir toplulukla karşılaştık. Belediyemizin bu tür organizasyonlara verdiği değer, bizleri son derece mutlu ediyor. Ben, Şahinbey Belediyesi'nin maddi alandaki başarılarının üzerine manevi etkinlikleri eklediğini düşünüyorum. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve tüm Şahinbey Belediyesi çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonlara devam etmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

Etkinliğin 2. gününde Taha ile sahne alacak Reha Yeprem ise, Gaziantep'te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah razı olsun. Gaziantepliler teşrif etmişler. İnsanların bu etkinliklere gelmesi bizi biz yapan, insanı insan yapan değerleri kendisinden öğrendiğimiz Peygamber Efendimize (SAV), yılda bir sefer ruhumuzun teneffüsü, rahatladığı bir dinlenme zamanı olan bir noktada veya bir dirilme zamanı olarak değerlendirebileceğimiz bu kıymetli döneme, on bir ayın sultanına ne kadar kıymet verdiklerini biz burada görüyoruz. Bütün Gazianteplileri yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, Başkan Tahmazoğlu'na Çanakkale Savaşı Gezici Müze sergisine ve gazilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar da, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'na etkinlikten dolayı teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi rıza günay Eşref Ziya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title