Haberler

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Açıklaması

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha yaşanabilir ve modern bir kent için çalıştıklarını söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha yaşanabilir ve modern bir kent için çalıştıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 875 bin kişilik nüfusla Türkiye'nin en büyük üçüncü ilçesi olduklarını belirtti.

İlçedeki Suriyeli sığınmacıların nüfusa eklenmesiyle rakamın 1 milyonu aştığını ve fiili olarak en büyük ilçenin Şahinbey olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, "İlçemizin yaklaşık yüzde 80'i çarpık yapılaşmadan oluşuyor. Daha güzel bir Şahinbey için çalışıyoruz. 820 milyon liraya ulaşan bütçemizin 500 milyon liraya yakın kısmını yatırımlara ayırıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 329 milyon 995 bin lira harcayarak 5 binin üzerinde evi kamulaştırdıklarını anlatan Tahmazoğlu, 373 milyon 882 bin lira bedelle 8 bin 947 yeni konut yaptıklarını vurguladı.

Park ve bahçe yapımına da önem vererek ilçeyi yeşillendirdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Yeşilvadi Parkı, içerisindeki bölümleriyle Türkiye'nin en büyük parkı olacak. Yeşilvadi ve diğer parklarımıza toplam 209 milyon 500 bin lira harcadık. Bir taraftan yeni fidanlar dikerken, bir taraftan da çeşitli oyun alanlarıyla parklarımızı güzelleştiriyoruz" diye konuştu.

Tarihi eserleri restore ederek turizmin hizmetine kazandırdıklarını aktaran Tahmazoğlu, yeni yollarla da kent trafiğini rahatlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Tahmazoğlu, yeni dönemde de hizmetlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Şahinbey Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title