Haberler

Şahin: 'Üzüntü Duyuyorum'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 'Balyoz Planı' İddialarına Yönelik Soruşturma Kapsamında Gerçekleşen Gözaltılarla İlgili, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinde Çok Önemli Görevlerde Bulunmuş Olan Saygıdeğer Komutanlarımızın Böyle Bir İddiaya Muhatap Olmasından Dolayı Kişisel Olarak Üzüntü Duyuyorum. Ama İnşallah Sonuçta Adalet Yerini Bulur Diye Değerlendiriyorum' Dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Balyoz planı'' iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gerçekleşen gözaltılarla ilgili, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinde çok önemli görevlerde bulunmuş olan saygıdeğer komutanlarımızın böyle bir iddiaya muhatap olmasından dolayı kişisel olarak üzüntü duyuyorum. Ama inşallah sonuçta adalet yerini bulur diye değerlendiriyorum'' dedi.

Mehmet Ali Şahin, ''Bugünkü gensoru görüşmeleri öncesinde bir itidal çağrısında bulunur musunuz?'' şeklindeki soru üzerine gensorunun önemli bir denetim aracı, muhalefet partilerinin bunu kullanmalarının da en doğal hakları olduğunu söyledi.

Gensoru görüşmelerinin TBMM içtüzüğüne uygun şekilde cereyan etmesini beklediğini ifade eden Şahin, bunun dışında başka bir beklentisinin olmadığını dile getirdi.

Parti gruplarının ve milletvekillerinin içtüzük çerçevesinde gensoru görüşmelerine katkı sağlayacakları düşüncesinde olduğunu belirten Şahin, ''Daha önce yaşanan görüntüler inşallah tekrar yaşanmayacaktır. Milletimizin arzu ve beklentisi de budur'' diye konuştu.

Şahin, bir gazetecinin bazı generallerin gözaltına alındığını, Türkiye'nin sancılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, ''Siyasilere yumuşatıcı bir mesajınız olacak mı?'' sorusuna karşılık da şunları kaydetti:

''Şu andaki yargı süreci yasama ve yürütme organının bir faaliyeti değil. Tamamen bağımsız yargı organlarının bir faaliyeti. Ülkemizde görev yapan hakim ve savcılarımız kimsenin düşmanı değildir. Kimseyi düşman olarak görmez, hasım olarak da değerlendirmezler. Onlar önlerine gelen dosya muhteviyatına göre görevlerini yapıyorlar. Bu yargı sürecini sabırla takip etmemiz ve sonucu beklememiz gerektiği kanaatindeyim. Yargıya intikal etmiş konuların siyasi tartışma konusu olmasından büyük üzüntü duyuyorum, olmamalıdır. Yargı görevini mutlaka yasal çerçevede yerine getirecektir. Buna da saygı göstermemiz gerekir.

Tabii ki Türk Silahlı Kuvvetlerinde çok önemli görevlerde bulunmuş olan saygıdeğer komutanlarımızın böyle bir iddiaya muhatap olmasından dolayı da kişisel olarak üzüntü duyuyorum. Ama inşallah sonuçta adalet yerini bulur diye değerlendiriyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title