Haberler

Şahin: "Malatyalı Çiftçilerimize Bereket Getirdik"

AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, “Son 13 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 173 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece bir tarım şehri olan Malatyalı çiftçilerimize bereket getirdik” dedi.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, "Son 13 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 173 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece bir tarım şehri olan Malatyalı çiftçilerimize bereket getirdik" dedi.

7 Haziran seçimlerine bir ay gibi kısa bir süre kala seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Buğday Pazarı esnafı ve Özsan Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Esnaf ziyaretlerinin ardından Kayısı Araştırma İstasyonu'na giden Şahin, işçilerle öğle yemeğinde sohbet etti.

173 BİN DEKAR ZİRAİ ARAZİYİ SULAMAYA AÇILDI

İlk olarak Buğday Pazarı esnafı ile buluşan Mustafa Şahin, esnafı ve çiftçiyi kalkındırmak adına 13 yılda önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Şahin, "Ülkemiz bugün bölgesinde önemli bir çekim merkezidir. Geldiğimiz nokta yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızı ve dostlarımızı haklı olarak gururlandırmaktadır. Bu ilerlemenin temelinde çok çalışmamız kadar, milletimize ve onun tarihin derinliklerinden süzülüp gelen sağduyusuna duyduğumuz güven yatmaktadır" şeklinde konuştu.

Buğday Pazarı'nda tarımsal alanda verilen desteklerden de bahseden Mustafa Şahin, "Son 13 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 173 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece bir tarım şehri olan Malatyalı çiftçilerimize bereket getirdik" sözlerini kaydetti.

ERDOĞAN: "VEKİLLERİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKMIYORLAR"

Buğday Pazarı ziyaretinin ardından Kayısı Araştırma İstasyonu'nu ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Kurum Müdürü Abdullah Erdoğan tarafından karşılandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayısı Araştırma Müdürü Abdullah Erdoğan, "Aşamadığımız sorunların çözümünde vekillerimiz bizi yalnız bırakmıyorlar" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili adayı Mustafa Şahin ise, haftanın 4 günü Malatya'da bulunarak, sorunların çözümü noktasında büyük bir çaba sarf ettiklerini söyledi. "Özellikle bürokraside yer alan resmi kurumlarımızı önemsiyoruz" diyen Mustafa Şahin, Kayısı Araştırma İstasyonu ziyareti sırasında işçilerle de bir araya geldi. Şahin, buradan Yakınca Meslek Yüksekokulu'na geçti. Yakınca Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret eden Şahin, son olarak Özsan Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti.

"SANAYİDE ÇARKLAR KESİNTİSİZ DÖNÜYOR"

Şahin, Özsan Sanayi sitesi esnafının tek tek elini sıkarak sohbet etti. Burada birtakım istatistiki bilgiler de paylaşan Mustafa Şahin, şöyle konuştu:

"Sanayide çarklar kesintisiz dönüyor. Malatya'da OSB, San-Tez Projeleri, teknoloji geliştirme bölgesi ve sanayi sitelerine toplam olarak 114 milyon TL destek verildi. Malatya'da bakanlık kredi desteği ile 2002 yılı sonuna kadar bir adet OSB (Malatya Merkez I OSB) tamamlanmış olup, bu proje için 2015 yılı fiyatlarıyla 46.507.670 TL kredi kullandırılmıştır. 2003-2015 yılları arasında ise 2 adet OSB (Malatya Merkez II ve Darende OSB) projesi tamamlanmıştır. Bu projeler için 2015 yılı fiyatlarıyla 2003-2015 yılları arasında 90.286.462 TL kredi kullandırılmıştır. Bu OSB projelerinde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 147 iken, 2003-2015 yılları arasında 121 adet parselde daha üretime geçilmiştir. 2002 yılına kadar 5 bin 476 kişi istihdam edilirken, 2014 yılı itibariyle toplam 15 bin 438 kişi istihdam edilmektedir." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Erdoğan Malatya Merkez Ak Parti Yakınca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title