Haberler

Şahin: "Hanımefendi Sayıştay Üyesi Olduğunu Söylememiş"

Mehmet Ali Şahin, TBMM Genel Kurulu locasından çıkarılan Sayıştay üyesiyle ilgili olarak, "Sayıştay üyesi olduğunu söylememesinden kaynaklanan bir sorun yaşandığını" söyledi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Genel Kurulu locasından çıkarılan Sayıştay üyesiyle ilgili olarak, "Sayıştay üyesi olduğunu söylememesinden kaynaklanan bir sorun yaşandığını" söyledi.

Şahin, TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Meclisin açılışının 91. yıl dönümü nedeniyle verilen resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, bir gazetecinin, "Bugün Genel Kurulda, türbanlı bir Sayıştay üyesi locadan çıkartıldı. Siz ilgilenebildiniz mi, durum nedir?" sorusuna, konu hakkında daha sonra bilgisi olduğunu kaydetti.

Mehmet Ali Şahin, "Sanıyorum Sayıştay üyesi hanımefendinin, Sayıştay üyesi olduğunu söylememesinden kaynaklanan bir sorun yaşandığı anlaşılıyor. Herhalde orada görevli arkadaşlar da yanlışlıkla buraya gelmiş olabileceğini düşünerek doğru yere yönlendirmek için sormuşlar. Onlar da tabii fotoğraflar çekilmeye başlayınca, biraz tedirgin olup çıkmışlar, gitmişler" dedi.

"Locada başörtüsü yasak mı?" sorusuna karşılık Şahin, şöyle konuştu:

"Yo, hayır. İçtüzük'teki o hüküm, Genel Kurul içindir. Biliyorsunuz misafir bölümünde de herhangi bir kıyafet denetimi yapmıyoruz. Orada (locada) da olmaz. Sadece biraz tedirgin olmuşlar, bir de sorulmasından 'Nereden geldiniz, isminizi öğrenebilir miyiz?' diye sormuşlar arkadaşlar -ki doğru yere yönlendirmek için bunu sorduklarını ifade ettiler-. Biraz tedirgin olunca ayrıldıklarını öğrendik. Bundan sonra bir daha olmaz. Konunu başörtüsüyle ilgisi yok. "

Şahin, "Bir daha olmaz derken neyi kastettiniz?" sorusuna, "Bir daha geldiğinde, 'Ben Sayıştay üyesiyim' dese bir problem olmaz, onu kastediyorum' karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title