Haberler

Şahin "Dünya İnsani Zirvesi"Nde Gaziantep Deneyimini Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen "Dünya İnsani Zirvesi"nde yerel yönetimlerin krizlerle mücadelesinde Gaziantep deneyimini anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen "Dünya İnsani Zirvesi"nde yerel yönetimlerin krizlerle mücadelesinde Gaziantep deneyimini anlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin, İstanbul'da gerçekleştirilen zirvede, Ortadoğu ve dünyada yaşanan iç savaşın geride bıraktığı dramlara dikkat çekti.

Dünyanın bu dramları film izler gibi seyrettiğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Bir taraftan da biz bir yönetici olarak her gün bunu yaşıyoruz ve çözüm üretmek durumundayız. Aslında ekonomik olarak kalkınabiliriz, kişi başına düşen milli gelirimizi arttırabiliriz ama bunun yanında sosyal adaleti ve barışı sağlayamazsak, adaletli bir paylaşımı sağlayamazsak, sosyal alanı kuvvetlendiremezsek ve göçü yönetemezsek çok daha büyük insani sorunlarla karşı karşıya kalırız. Dolayısıyla bizim ekonomik büyümeyle beraber insana, insanlığa yatırım yapmamız gereken yeni bir dönemle karşı karşıyayız."

Bir neslin kaybolmaması için göçmenlerin eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "En önemli ilk başlığın eğitim olduğunu gördük. Çünkü bir neslin kaybedilmemesi gerekiyordu ve özellikle en büyük savaşın cehaletle savaş olduğunu biliyorduk. Eğer eğitime yeterince yatırım yapmazsak bugün terör örgütlerinin beslendiği cehaletten bu çocukların da mağdur olacağını gördük." ifadelerini kullandı.

Suriyelilerin sağlık ve istihdamına yönelikde acil eylem planları hazırladıklarına dikkat çeken Şahin, kampların dışında 300 bin kişinin şehirde yaşadığını, bunun 107 bininin 18 yaş altında ve eğitim alması gereken çocuklar olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Her ülkenin üzerine düşeni yapmasını isteyen Şahin, Ortadoğu'daki bir yangının dünyanın herhangi bir yerine de düşebileceğine işaret ederek, bu sorunun dünyanın sorunu olduğunu aktardı. Şahin, herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Fatma Şahin Gaziantep İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title