Haberler

Şahin'den Referandum Çağrısı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 12 Eylül'de Yapılacak Referandum Öncesinde "Vatandaşlara Seslendi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesinde, "Referandum sürecinin demokrasimize ve milletimize yakışır şekilde sonuçlanacağına yürekten inanıyorum. Vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle verecekleri kararın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek vatandaşlara seslendi.

-MECLİS'İN KARNESİ-

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin 23. Yasama Dönemi 4. Yasama Yılının sona ermesi nedeniyle basın toplantısı düzenledi. TBMM Tören Salonunda gerçekleşen toplantıda TBMM Başkanı, 4. Yasama Yılı ile ilgili bilgiler verdi.

-MECLİS 936 SAAT ÇALIŞTI-

Şahin, TBMM Genel Kurulu'nun 725 oturum yaptığını, 935 saat 52 dakika çalışarak son 9 yasama yılının rekorunu kırdığını belirterek, bu yasama yılında toplam 141 kanun tasarı ve teklifin yasalaştığını söyledi. TBMM Başkanı, 45 bin 373 sayfa tutanak tutulduğuna da dikkat çekti.

Meclis'e 170 kanun tasarısı ve 243 kanun teklifi verildiğini, çıkartılan kanun sayısının 93 olduğunu işaret eden TBMM Başkanı, "Ancak yasama yılında kanunlaşan tasarı ve tekliflerin toplam sayısı 141'dir. 88'i tasarı, 53'ü tekliftir. Bu farklılığın sebebi, tasarı ve tekliflerin bir kısmının komisyonlarda birleştirilmiş olmasıdır" diye konuştu.

-31 TEKLİF MUHALEFETTEN-

TBMM Başkanı, kanunlaşan 53 kanun teklifinden 22'sinin iktidar tarafından, 31'inin ise muhalefet partileri ve bağımsız milletvekilleri tarafından verildiğini söyledi.

-KÖŞK'TEN 3 YASA DÖNDÜ-

23. Dönem başından bu yana Meclis'in 327 kanun çıkardığını, bu kanunlardan 3'ünün Cumhurbaşkanı tarafından bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade edildiğini belirten Şahin, "Bu kanunların hepsi Meclis'te yeniden görüşülerek kanunlaştı" dedi.

-233 DOKUNULMAZLIK TEZKERESİ GELDİ-

TBMM Başkanı bu yasama yılında toplam 233 yasama dokunulmazlığı tezkeresinin geldiğini, böylece 23. Dönem'de gelen tezkere sayısının 672'ye yükseldiğini söyledi.

-MİLLETVEKİLLERİ 6 BİN 586 YAZILI SORU ÖNERGESİ VERDİ-

Mehmet Ali Şahin, 4.Yasama Yılında milletvekillerinin 6 bin 586 yazılı, 659 sözlü soru önergesi verdiğini, yazılı soru önergelerinden 2 bin 448'inin, sözlü soru önergelerinden 196'sının yanıtlandırıldığını ifade etti.

-4 GENSORU VERİLDİ-

TBMM Başkanı, bir soruşturma önergesinin verildiği bu yasama yılında verilen 4 gensoru önergesinin de görüşülerek reddedildiğini kaydetti. Şahin, bu yasama yılında verilen 409 araştırma önergesinden 24'ünün kabul edildiğini de ifade etti.

-MECLİS'E DİLEKÇE YAĞDI-

TBMM Başkanı, Meclis Dilekçe Komisyonu'na yapılan başvuruların önceki yasama yılına göre önemli bir artış gösterdiğini belirterek, 3. Yasama Yılı'nda 936 olan müracaat sayısının, bu yasama yılında bin 396'ya yükseldiğine dikkat çekti. Şahin, İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna, bu yasama yılında 2 bin 352 başvuru yapıldığını, bunlardan bin 749'unun

sonuçlandırıldığını, 377 başvuru hakkında ise işlemin devam ettiğini söyledi.

-"MECLİSİMİZ TERÖRLE MÜCADELEDE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR"-

Terörle mücadelede Meclis'in önemli yasal düzenlemelere imza attığına dikkat çeken TBMM Başkanı, "Terörle mücadele konusunda geçmişten beri her türlü desteği veren Meclisimiz bundan sonra da üzerine düşen her türlü katkıyı verecektir" dedi.

-REFERANDUM MESAJI-

12 Eylül'de yapılacak referandumu hatırlatan Şahin, "12 Eylül'de referanduma gidilecektir. Referandum sürecinin demokrasimize ve milletimize yakışır şekilde sonuçlanacağına yürekten inanıyorum. Vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle verecekleri kararın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.(ANKA/DEVAM)

(MG/BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title