Haberler

Şahin: "2014 Yılı Bütçemiz 2 Milyon 100 Bin Tl"

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, OTSO’nun 2013 yılında gelirinin 2 milyon 47 bin 396 TL, 2014 yılında bütçelerinin 2 milyon 100 bin TL olduğunu söyledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, OTSO'nun 2013 yılında gelirinin 2 milyon 47 bin 396 TL, 2014 yılında bütçelerinin 2 milyon 100 bin TL olduğunu söyledi.

OTSO 2014 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleşti. OTSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, OTSO Başkanı Servet Şahin, Baro Başkanı Av. Oktay Çanak, Meclis başkanı Ufuk Ünal ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şahin, "OTSO'nun toplam üye sayısı 3 bin 774'dür. OTSO'nun 2013 yılındaki geliri 2 milyon 47 bin 396 TL, gideri 1 milyon 540 bin 22 TL, tasarruf ise 507 bin 373 TL'dir. 2014 yılında bütçe ise 2 milyon 100 bin TL'dir" dedi.

"Odamız ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemini sürdürmekte olup ayrıca Akreditasyon Sistemine dahil bir oda konumundadır" diyen Şahin, "2013 yılında her iki sistem için denetim geçiren odamız Belge yenilemeye hak kazanmış olup, Akreditasyon Sertifikasını TOBB'de gerçekleştirilen törende teslim almıştır. Odamız Stratejik Plan çalışmaları Yönetim Kurulu Kararı ile başlatılmış olup, Ana Stratejiler tespit edilmiş ve 2014 yılı bütçesi çerçevesinde Plan bütçesinin de belirlenmesi aşamasına gelinmiştir. Mart ayı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Odamızca TOBB tarafından yapılan protokollerden doğan K Belge Hizmeti, TAPDK Belge Hizmetleri, Sigorta Acentelik Belgeleme faaliyetleri, Çek Takip Sistem Hizmetleri, Hijyen Eğitim Hizmetleri 2013 yılında da verilmeye devam etmiş TAPDK, K Belgesi, Hijyen Eğitimleri Protokol süresinden ve yeni yayınlanan sirküler sebebi ile şu aşamada verilmemektedir. TABDK Hizmetleri kanunla 1 Ocak'tan itibaren odamızdan alınmış ve Tarım Müdürlüklerine devredilmiştir. K Belgesi ve Hijyen Eğitim ve sertifikasyon işlemlerinin devam edebilmesi için TOBB'den yeni sirküler ve Ulaştırma Kanunu tadilatı beklenmektedir. Odamız yine üyelerimizin ve ürünlerinin tanıtımını sağlamak için Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen Ordu Tanıtım Günleri etkinliğine katılmış, fuar süresi boyunca gerek ilimiz ve gerekse üyelerimiz ve ürünlerinin tanıtımını aktif olarak sağlamıştır. Ayrıca 2013 yılında Ordu ili Cumhurbaşkanı ve Başbakanını ağırlamış, odamız gerçekleştirilen organizasyonlara katılarak, Başkan'a Ordu Limanı, Hızlı Tiren, İkinci bir OSB taleplerini yazılı bir rapor halinde sunmuştur. Yine odamız, 1 Aralık 2013 tarihinde Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinin tamamlanması için Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak toplantı gerçekleştirmiş, toplantıya, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası katılım gerçekleştirmiş ve toplantıya Ulaştırma Bakanlık Müsteşarının katılımları da sağlanarak sunum yapması sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

YILMAZ: "KOCAELİYİ MODEL ALIYORUZ"

Başkan Şahin'in konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni model aldıklarını belirtirken, "2007 yılında bu salonda yine sizlere hitap etmiştim. O zamanlarda çevre yoluyla ilgili konuşmuştum. 2002 yılından bu yana aktif siyaset hayatımız devam ediyor. İstanbul Milletvekili olsak bile sadece sıfatımız değişti. Aslımız Ordu'ydu tekrar Ordu'ya geri döndük. Seçildiğimiz takdirde Ordu'yu sizlerle birlikte yöneteceğiz. Ordu sanayisi ve ticareti itibariyle Türkiye'nin küçük illerinden bir tanesi. Geçtiğimiz gün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu Ordu'ya davet etmiştik. Bizlere Kocaeli'de 15 tane Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğunu ve fabrikaların tamamını gezemediğini söyledi. Biz Kocaeli'yi model alacağız" ifadelerini kullandı.

30 Mart'tan sonra Ordu'nun artık büyükşehir belediyesi olacağını hatırlatan Yılmaz, "Vatandaşlarımız takdir ederse başkan ben olurum ya da bir başkası olur. Ordu 30 Mart'tan sonra büyükşehir olacak, büyükşehir kanununa göre yönetilecek. Büyükşehir'le ilgili kamuoyunun çok fazla bilgisi yok. Bu süreçle ilgili sorumluluğu üzerimize alıyoruz, büyükşehrin faydalarını gittiğimiz her yerde anlatıyoruz. Siz sanayicilerimizin de yardımıyla Ordu'yu birlikte yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantı gündem maddelerinin konuşulması ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Servet Şahin Enver Yılmaz İstanbul Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title