Haberler

Sağlıklı İçme Suyu Ağı Bütün Bursa'yı Sarıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ovaakça ve çevresindeki 9 mahalle sağlıklı içme suyuna kavuşturuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ovaakça ve çevresindeki 9 mahalle sağlıklı içme suyuna kavuşturuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı şehirlerin ancak sağlıklı bir altyapı üzerine inşa edilebileceğini belirterek, altyapı yatırımlarında Bursa'nın Avrupa standartlarını çoktan yakaladığını söyledi.

Şehrin altyapısını yenileyen Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı içme suyunu her noktaya ulaştırıyor. BUSKİ kanalıyla yürütülen altyapı çalışmaları çerçevesinde 2009 - 2014 arasında 2 bin 700 kilometre içme suyu, 500 kilometre yağmur suyu, 1000 kilometre kanalizasyon hattı ile 60 bin metrelik dere ıslahı geçirilirken, Ovaakça ve çevresindeki 9 mahalleyi sağlıklı içme suyu ile buluşturacak olan tesisler törenle hizmete alındı.

Toplam 112 kilometrelik isale ve içme suyu şebeke hattı, 8 depo ve 3 adet pompa istasyonunu bünyesinde barındıran 12 milyon 200 bin TL'lik yatırımın içinde yer alan Ovaakça Pompa İstasyonu'nun açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı şehirlerin ancak sağlıklı altyapılar üzerine inşa edilebileceğini söyledi. Altyapı yatırımlarının göz önünde bulunmadığını bu nedenle genellikle belediyelerin pek altyapıya önem vermediğini ifade eden Başkan Altepe, belediyelerin sudan kazandıkları paraları başka alanlarda değerlendirmeyi tercih ettiğini, bu nedenle de Büyükşehir'e sonradan bağlanan tüm ilçelerde yetersiz olan altyapı hizmetlerinin götürülmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun çaba içinde olduklarını vurguladı.

İlçelerdeki altyapı meselesine kalıcı çözüm bulmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bugün Ovaakça ve civarının içme suyu ihtiyacına cevap verecek çalışmaları devreye alıyoruz. Bu bölgenin içme suyu teminine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 44 kilometrelik içme suyu isale hattı, 68 kilometrelik içme suyu şebeke hattı inşa edildi. Toplam 8 adet depo inşa edilirken, 3 adet pompa istasyonu kuruldu. Ovaakça pompa istasyonu binası 120 metrekare alan üzerine kuruldu. İki gruptan oluşan pompa istasyonu bölgedeki mahalle ve köylere günde 5772 metreküp su basılabilecek. İlk grup, Ovaakça, Gündoğdu, Dürdane ve Kurtul mahallelerine hizmet verecek. Diğer grup ise, Karabalçık, Selçukgazi, Seçköy, Muratoba, Avdancık mahallelerine hizmet verecek. Yapılanlara ilaveten, Dürdane, Kurtul, Selçukgazi ve Avdancık'a da birer içme suyu deposu yapılacak. Yaptığımız bu altyapı yatırımlarıyla Avrupa standartları ortalamasının üzerine çıktık. Yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının yüzde 95 oranında birbirinden ayrılması sağlandı. Birçok Avrupa ülkeli bu orana ulaşamadı" diye konuştu.

Hizmete alınan şebekeden faydalanacak olan 9 mahalle muhtarlığı adına söz alan Ovaakça Eğitim Mahallesi Muhtarı İsmet Ermiş, bölgeye kazandırılan yatırım nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Başkan Altepe ve protokol üyeleri konuşmaların ardından Ovaakça Pompa İstasyonu'nu hizmete açtı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Ovaakça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title