Haberler

Ünlü Türk doktor Mehmet Öz, "Koronadan kaçış yok" deyip kritik 8 maddeyi sıraladı

Güncelleme:

Artan koronavirüs vaka sayılarına karşı vatandaşları uyaran dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, ''Bu virüsten kaçış yok, istisnasız hepimiz yakalanacağız. Ama ne kadar geç kalırsak o kadar iyi'' ifadelerini kullandı. Öz, ayrıca virüsten korunmak için yapılması gereken 8 maddeyi sıraladı.

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, koronavirüs salgınına ilişkin kritik uyarıda bulundu. Koronadan artık kaçış olmadığını kaydeden Mehmet Öz, ''Bu virüsten kaçış yok, istisnasız hepimiz yakalanacağız. Ama ne kadar geç kalırsak o kadar iyi'' ifadelerini kullandı. Öz ayrıca virüsten korunmak için yapılması gereken 8 maddeyi sıraladı.

TV 100'de yer alan habere göre, "Koronavirüsle yaşamaya alışacağız" diyen Mehmet Öz, "Grip virüsü de hemen hemen öyle. Öldürücülük oranı %0.1 civarı ve genelde zaten vücudunda kronik sorun olanları öldürüyor. Her sene ve her sene dünyada yarım milyar insan grip virüsüne yakalanıyor. Bu şekilde birlikte yaşamaya alıştığımız tonla virüs var. Koronavirüsler ile de yaşamaya alışacağız" ifadelerini kullandı.

"KORONAYA HEPİMİZ YAKALANACAĞIZ"

Virüse dünyada herkesin yakalanacağı söyleyen Öz, şu ifadeleri kullandı: "Sadede gelirsem, dediğim gibi hepimiz bu virüse yakalanacağız. Hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi. Ve hatta hastalığı da atlattı. Vücudu virüsle yaşamaya çoktan alıştı ya da virüs o vücutta yaşayamadı ve başka konaklara geçti. Bu konuda en güzel örnek Diamond Princess gemisi. Gemideki 3700 kişinin 700'ünde test pozitif çıkmış. Ama bu 700 kişinin 350'si hastalığı hissetmemiş bile. Ve hala da çok sağlıklılar. Yatak döşek yatmıyorlar. Ki yaş ortalamaları da baya yüksek"

KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNURUZ?

Öz, ayrıca koronavirüsten korunmak için altın tavsiyede bulundu.Bu açıklamaların ardından vatandaşlara çağrıda bulunan Öz, 8 maddede koronadan nasıl korunulacağını sıraladı.

İşte o sıralama;

  1. Kendinizi karantinaya alın. Virüsle en geç temas edenler en şanslıları olacak.
  2. Hijyen. Olabildiğince temizliğe dikkat edin.
  3. Meyve sebze yiyin.
  4. Bağışıklığa iyi gelen sarımsak, kefir, yoğurt gibi besinler tüketin.
  5. Bağışıklığa çok iyi gelen besin takviyeleri ve vitaminler alın. Örnek: beta glukanlar, c vitamini, çinko, kara mürver ekstresi vb.
  6. Hareket edin ve evinizde bile spor yapın.
  7. Sigarayı mutlaka bırakın.
  8. Bol bol su için.
Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Koronavirüs Mehmet Öz Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500

Yorumlar (17)

Atakan:

Ne ünlüsü kendi bile ne türk nede ünlü olduğunu düşünmüyo

4
10
yanıtYanıtla
adil:

Nereli olduğuna değil kime itaat ettiğine bakın, küfür tek millettir.

5
9
yanıtYanıtla
Hasan:

Ne alaka

yanıt0
yanıt1
Burak:

Sadece yaradana itaat ederim adil.senin yaradanina degil tabi.yuce rabbime...

yanıt2
yanıt0
Türk:

Sen diyosun en önce sen yakalanıyorsun. Kanser olmamak için şunu yiyin dedin. Kanser oldun

2
9
yanıtYanıtla
Coskun:

Herkes maskeyi düzgün taksa vurus kalkar

6
2
yanıtYanıtla
BUNAK:

GENÇLER EYU OKUYUN LAAA, BİZ ZATEN HER TURLU YAŞAMIŞIZ HAYATI LOO

1
6
yanıtYanıtla
Necati:

Süper

4
2
yanıtYanıtla
SHU:

Türk olup milletini satanı çook gördük. Adam insanlığa hizmet ediyor. Neye inandığı kimseyi ilgilendirmez!

6
0
yanıtYanıtla
Haci dayi:

Buda arada bir Turp SIKIP sonra uzun bir muddet kayboluyor ne oldugu belli degil :)

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title