Haberler

Tokat'ta Şifa Dağıtan Reşadiye Termal Otel

Güncelleme:

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde bulunan ve termal suyu ile dikkat çeken Reşadiye Termal Otel ziyaretçilerine şifa dağıtıyor. Romatizma, eklem ağrılarına şifa olan otel, ilçenin turistik yerlerinden biri haline geldi.

Tokat'ta bulunan termal otel şifa dağıtıyor

Ağustos'ta bu otele gelen kışı rahat geçiriyor

TOKAT - Tokat'ın Reşadiye ilçesinde bulunan ve termal suyu ile dikkat çeken Reşadiye Termal Otel ziyaretçilerine şifa dağıtıyor.

Tokat'tın Reşadiye ilçesinde bulunan yaklaşık 30 yıldır hizmet veren termal otel, şifa arayanların uğrak noktası haline geldi. 52 adet odası, kral dairesi ve süit odaları bulunan termal otel, sezonu başladığında aylık 3 bin civarında ziyaretçi ağırlıyor. Tokat ve çevre illerden ziyaretçi akınına uğrayan otel, birçok hastalığın şifa kaynağı oluyor. Romatizma, eklem ağrılarına şifa olan termal otel, ilçenin önemli turistik yerlerinden olması hedefleniyor. Ziyaretçiler yaz aylarında buraya geldiğini ve termal su sayesinde kış aylarını rahat geçirdiklerini belirtiyor.

"Romatizma, diz ağrılarında çok iyi oluyor"

Eşiyle birlikte Ordu'dan geldiğini belirten Saffet Kuyumcu, " Hemen hemen her yıl buraya geliyoruz, bazen torunları da getiriyoruz. Buranın belediyeye ait olması güzel, fiyat olarak uyguna geliyor. Vatandaşlar için de cazip oluyor, hastalıklara da iyi geliyor. Romatizma, diz ağrılarında çok iyi oluyor. Benim gördüğüm kadarıyla yaşlı insanlar burayı tercih ediyor. Uzun süre kalınması daha iyi oluyor ancak biz pek uzun süre kalamayacağız, herkese burayı tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

"Buraya da şifa için geliyoruz"

Melek Kuyumcu, şifa için geldiklerini ifade ederek, " Ben diyaliz hastasıyım bacak ve bel bölgemde çok ağrılar oluyor. Bacaklarım bazen çok fazla ağrıyor. Buraya da şifa için geliyoruz, buradaki suya girince bacaklarımıza iyi geliyor" dedi.

"Her yıl Ağustos ayında geliyorum, bütün kış rahat ediyorum"

Her yıl geldiklerini ve memnuniyet duyarak geri gittiklerini belirten Telli Karayaka, "Ben emekli hemşireyim. Her yıl Ağustos ayında geliyorum, bütün kış rahat ediyorum. Fizik tedavide gördüğüm tedaviden daha iyi oluyor. Ağrılarım azalıyor, kış aylarını rahat geçiriyorum. Omuzum, diz kapaklarımda ki ağrılara 5 gün burada kaldığım da yeterli oluyor. 6 yıldır buraya geliyorum, Ordu şehrinden geliyorum. Buranın çok faydasını görüyorum" ifadelerini kullandı.

"Fizik tedavi merkezlerine gittim ancak buranın daha çok faydası oldu"

Fizik tedavileri yerine buraya geldiğini belirten Cemil Karayaka, " Ben İstanbul'da yaşıyorum. Orada fizik tedavi merkezlerine gittim ancak buranın daha çok faydası oldu. O yüzden burayı herkese tavsiye ediyorum. 6 yıldır eşimle beraber buraya geliyoruz, çok fazla faydasını gördük. Bizim gibi yaşlıların tercih edebileceği bir yer. Omuzlarımıza, kollarımıza, bacaklarımıza çok iyi geliyor" şeklinde konuştu.

"Ben şeker hastasıyım ancak buraya geldiğim zaman ilaçlarımı kullanmama gerek kalmıyor"

Termal su sayesinde şeker ilaçlarını kullanmadığını belirten Bekir gümüş, "Ben yaklaşık 5 yıldır buraya geliyorum. Dizlerimde ve belimde ağrılarım var, onlar için geliyordum. Ben şeker hastasıyım ancak buraya geldiğim zaman ilaçlarımı kullanmama gerek kalmıyor. 3 gündür buradayım bir tane ilaç içmedim. Şeker hastası giremez diye uyarı vardı. Ancak ben kendim, kontrollü bir şekilde girdim. Ağrılarımdan ayakta duramıyordum, her yerim şu an çok iyi durumda. Bu yıl buraya 3-4 sefer geldim herkese tavsiye ediyorum" ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Reşadiye Termal Tokat Turizm Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title