Haberler

Tekirdağ'da Çölyak Hastaları İçin Glütensiz Ürünlerin Üretildiği Fırın ve Atölye Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Tekirdağ'da çölyak hastaları için glütensiz ürünlerin üretileceği fırın ve atölye hizmete açıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, çölyak farkındalığını arttırmak ve çölyak hastalarının yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla fırın ve üretim atölyesi kurulması için protokol imzalandı. Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım tarafından açılışı yapılan Çölyak Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Atölyesi, glütensiz ürünlerin üretildiği bir merkez olacak.

Tekirdağ'da çölyak hastaları için glütensiz ürünlerin üretileceği fırın ve atölye hizmete açıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, çölyak farkındalığını arttırmak, glütensiz beslenme ürünlerinin çeşitliliğini ve bulunabilirliğini sağlayarak çölyak hastalarının yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla çalışma yapıldı.

Çalışma sonunda Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Süleymanpaşa Kaymakamlığı, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı arasında fırın ve üretim atölyesi kurulması amacıyla protokol imzalandı.

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım imzalanan protokol kapsamında Süleymanpaşa ilçesinde kurulan Çölyak Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Atölyesi'nin açılışını yaptı.

Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, glütene karşı negatif hassasiyeti olan çok insanın olduğunu belirtti.

İnsanların kendileri veya yakınları çölyak hastası olunca durumu fark edebildiklerini dile getiren Yıldırım, "Tahıllı gıdalar tüketebiliyoruz çok rahatlıkla fakat bunlara karşı hassasiyeti olanların bunlardan uzak olduğunu, glütensiz gıdalar tüketmeleri gerektiğini hiç düşünmüyoruz. Bu farkındalıkla fırın açmak için çalışmalara başladık. Burada glütensiz unla, glütensiz hamur işleri yapılacak ekmek başta olmak üzere. Bu hep beraber bir şey üretmenin güzel bir örneği." ifadelerini kullandı.

Güllühan Yıldırım da fırını hizmete açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Açılışından ardından katılımcılar fırında yapılan glütensiz ürünlerin tadına baktı.

Kaynak: AA / Sağlık

Aziz Yıldırım Tekirdağ Aziz Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title