Haberler

Son Dakika: Sağlıkçılara şiddet olaylarına ilişkin yeni adım: Tüm hastanelerin girişlerine güvenlik sistemi kurulacak

Güncelleme:

Son dakika: Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin yankıları devam ederken, Sağlık Bakanlığı da doktor ve personellere şiddet olaylarına karşı yeni bir adım attı. 24 hastanede daha Kapı Güvenlik Sistemi'nin kurulduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni güvenlik uygulamasının hızla ülke geneline yayılacağını ifade etti.

Türkiye genelindeki hastanelerde doktorlar ve sağlık personellerine karşı son dönemde artık şiddet olayları gündemde yerini korurken, son olarak Konya'da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu bir kişi tarafından tabancayla burulacak öldürülmüştü.

BAKANLIK'TAN YENİ ADIM

Karakaya'nın ölümünün yankıları sürerken Sağlık Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerde atacağı yeni güvenlik önlemleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

TÜM HASTANELERİN GİRİŞLERİNE GÜVENLİK SİSTEMİ KURULACAK

Paylaşımında Bakan Koca, "Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Sağlıkçılara şiddet olaylarına ilişkin yeni adım: Tüm hastanelerin girişlerine güvenlik sistemi kurulacak

UYGULAMA, 24 HASTANEDE HAYATA GEÇİRİLDİ

Uygulama, Ankara Eğitim ve Araştırma, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesi başta olmak üzere 24 hastanede hayata geçirildi.

"DOKTORLAR SAYGIYI HAK EDİYOR"

Bir süre sonra paylaşımda daha bulunan Bakan Koca, "Doktoruma Saygı" etiketini kullanarak, "Bir doktorun, 'Bu hasta da sancıları hak ediyor' dediği duyulmuş mu? 'Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor' cümlesi, suçun, kıymet bilmezliğin ta kendisidir. Doktorlar saygıyı hak ediyor. Biz saygımızı gösterelim" dedi.

Son Dakika: Sağlıkçılara şiddet olaylarına ilişkin yeni adım: Tüm hastanelerin girişlerine güvenlik sistemi kurulacak

NE OLMUŞTU?

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından başından vurularak öldürüldü. Resmi makamlar, doktoru silahla öldüren Hacı Mehmet Akçay'ın cinayet sonrası intihar ettiğini açıkladı. Saldırganın bir ay önce kalp krizinden yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın ölümünden Karakaya'yı sorumlu tuttuğu için olayı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Akçay başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu.

Son Dakika: Sağlıkçılara şiddet olaylarına ilişkin yeni adım: Tüm hastanelerin girişlerine güvenlik sistemi kurulacak

AMELİYATA ALINDI AMA KURTARILAMADI

Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Başından yaralanan doktor Ekrem Karakaya hemen ameliyata alındı ancak meslektaşlarının çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Sağlık

Fahrettin Koca Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

Burak Ergül:

Yıl 2022 , 20 senedir iktidardasınız daha yeni mi aklınıza geliyor . Hastahanelerin her yerine kamera koyulması lazım hala eksikler var , en az 2 polis 2de sivil polis olmalı , giriş ve çıkışlarda güvenlik aramaları olması lazım , acil durum butonu masalarda olması lazım .

144
97
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Birkaç zirzopun hareketleri bu durumu mecbur kıldı. İnşallah işe yarar da muayenede sabıka kaydı mecburiyeti gelmez!?

106
35
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Çok güzel. Peki vatandaşa şiddet, fırça konusunda ne düşünüyorsunuz? Hastayı çocuk gibi azarlayan, laf sokan, ti ye alan yeni yetme doktorlar ne olacak? Varsa yoksa vatandaşmı suçlu?

5
4
yanıtYanıtla
Great Work:

Aynı kadına şiddet olayları gibi bundada sivrisineklerle mücadele başladı :)

3
2
yanıtYanıtla
İhsan BAŞERLİ :

Her türlü şiddete karşıyım. Hastaneye girişte x-ray cihazı az gelir hastaların elleri kelepçelenmeli ayaklara pranga da vurulalı artık kafa da atarsa hasta nasibine sağlıkçı nın.

2
2
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Güvenlik kamerası önemli. O olmasaydı geçenlerde, doktorun astsubaya saldırdığını göremeyecektik.

1
2
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Sağlıkçılara bazı dengesizlerin yaptığı şiddete çözüm arıyorsanızsa Yine bazı sağlıkçıların hastalara yaptığı şiddetede bir çözüm arıyormusunuz. Biz olmazsak geberisiniz mantığındaki sağlıkçılara da bir çözümünüz var mı

1
2
yanıtYanıtla
EVO20 :

Güvenlik artmalı ama inşallah abartıp havaalanındaki gibi bir uygulama yapmazlar...

0
1
yanıtYanıtla
Yusuf Kuşçu:

Doktorlarimiz saygiyi hak ediyor diger kamu calisanlari degil...

0
0
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Özel hastanelerde neden yokta devlet hastanelerinde var?Yakında gbt ,sabıka kaydida ister devlet hastaneleri.Allah düşürmesin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title