Haberler

Sivas'ın Gemerek ilçesinde 25 yatak kapasiteli devlet hastanesi hizmete açıldı

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığınca Sivas'ın Gemerek ilçesinde yapılan 25 yatak kapasiteli devlet hastanesi törenle hizmet vermeye başladı. Hastane, modern donanımı ve uzman kadrosuyla vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunacak.

25 yatak kapasiteli Gemerek Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı

SİVAS - Sağlık Bakanlığınca Gemerek ilçesine kazandırılan yeni ve modern Gemerek Devlet Hastanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gemerek Devlet Hastanesi; 25 yatak kapasitesi, 3 diş ünitesi ve 3 diş hekimi, 9+1 hemodiyaliz cihazı, acil sağlık hizmetleri istasyonu ve birinci seviye acil servis ile sağlık hizmeti sunuyor. 25 yataklı servis odaları içerisinde banyo, WC, televizyon, buzdolabı, refakatçi yatağı ve elbise dolabı bulunan nitelikli odaların bulunduğu Gemerek Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı. Açılış programına Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekilleri Abdullah Güler, Rukiye Toy, Hakan Aksu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı. Katılımcılara hitap eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy ve Hakan Aksu, uzun yıllardır hayali kurulan Gemerek Devlet Hastanesini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, hayırlı olmasını temenni ettiler.

"TBMM'nin 2024 yılı merkezi bütçesinin 732.500 milyarı Sağlık Bakanlığına ayrılmış durumda"

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler ise "TBMM'nin 2024 yılı merkezi bütçesinin 732.500 milyarı Sağlık Bakanlığına ayrılmış durumda. Geçmiş dönemlerdeki mevcut bütçelerle kıyasladığımızda 40-50 kat arttığını görüyoruz. Ülkemize ve ilimize kazandırılan tesisleri görünce sağlık alanına ne kadar ihtimam gösterildiği de ortaya konuluyor" dedi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla her geçen gün yeni bir yatırımı hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Şüphesiz sağlık kurumlarının niteliği ile o şehirde yaşayan insanların yaşam kalitesi arasında önemli bir bağ vardır. Bu anlayıştan hareketle vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla her geçen yeni bir yaptırımı hayata geçiriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız hastanemiz gerek yatak kapasitesiyle gerekse diğer birimleriyle ilçemizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesine çok önemli bir katkıda bulunacaktır. Hastanemiz; teknolojik altyapısıyla, modern donanımıyla ve hepsinden önemlisi uzman kadrosuyla da vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti verilmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

Kurdele kesimi ile açılışı yapılan hastaneyi gezen Vali Şimşek ve beraberindekiler, hasta ve doktorlarla da sohbet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Devlet Hastanesi Gemerek Sivas Hastane Yerel Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title