Haberler

Prof. Dr. Şenol, sokaklardan gelen kalabalık görüntülerine isyan etti: 3 aylık emeğimizin boşa gittiğini hissediyorum

Güncelleme:

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, normalleşme sürecinin başlaması ile insanların kendilerini sokaklara atmalarına tepki gösterdi. Virüsün bir yere gitmediğini belirten Şenol, "Bugün caddeler insan kaynıyordu. İnsanlara deli misiniz, şaka mı yapıyorsunuz demek istiyorum. Bir hekim olarak 3 aylık emeğimizin boşa gittiğini hissediyorum" dedi.

Koronavirüs salgınında 'normalleşme' süreci başlarken Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, bu sürece temkinli yaklaşılması gerektiğini belirterek, dışarıda insanların rahat rahat dolaşmasına isyan etti.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası programına konuk olan Şenol, "Bugün caddeler insan kaynıyordu. İnsanlara deli misiniz, şaka mı yapıyorsunuz demek istiyorum. Bir hekim olarak 3 aylık emeğimizin boşa gittiğini hissediyorum" dedi.

Şenol, programda özetle şunları söyledi:

"VİRÜS BİR YERE GİTMEDİ"

"Biz evimizde oturuyoruz diye virüs bir yere gitmedi. Bizimle buluşmak için hazır bekliyor. Dışarıya çıktığımız anda ya da kalabalığa girdiğimiz zaman başımız derde girecek.

Ben Ankara'da yaşıyorum ve bugün Tunalı Hilmi ve Bahçelievler'de gündüz bu saatte ilk defa uğruyorum. 3 aydır ev ve işimden başka bir yere gitmiyorum. Gördüğüm manzara çok ürkütücüydü. Çok kızgınım. İnsanların bu sürecin bu şekilde gidemeyeceğini bilmesi gerekiyor.

"BU MACERANIN SONU BAĞIŞIKLIKLA BİTMEZ"

Bağışıklık kazanmak diye bir macera yok, bunu hepimiz biliyoruz. Bu maceranın sonu bağışıklıkla bitmez. Virüs affetmiyor, çok bulaşıcı ve biz evimizde durarak bulaşma riskini biraz yatıştırdık. Belirti ve buğuların çıkması uzun bir zaman alıyor. Diyelim ki bugün bulaştı siz bunu 14 gün sonra öğreniyorsunuz. Sonrasında alacağınız tedbirler gecikmiş oluyor.

Biz hastaneler olarak bütün hastaları, servisleri iptal ettik. Bu hastalar bütün servisleri kapladı. Şimdi ise normale dönmek zorunda olan tek bir yer var orası da hastanelerin bir bölümü. Ciddi hastalar sokaklarda kaldılar. Parası olmayan, özel hastanelere gidemeyen artık bunu tolere edebilecek durumda değil. Biz hastanelerde yüzde 100 olarak kullandığımız servisleri yüzde 20'ye indireceğiz.

"DELİ MİSİNİZ, ŞAKA MI YAPIYORSUNUZ?"

İkinci dalgadan çok hastane kapasiteleri ve bizlerin fiziksel ve zihinsel tükenmişliği sıkıntılı geçer. İnsanlara deli misiniz? şaka mı yapıyorsunuz? Demek istiyorum. Bugün sanki paralel evrene ışınlanmış gibi bir hisse kapıldım. Trafik, kafelerin doluluğu ve kuyruklar tamamen delilik. Bebek arabasıyla gezenler, 90 yaşında olup dışarıda olan da var.

Ben 65 yaş üstünün bu şekilde eve kapatılmasını çok da memnun değilim. 3 ayımın heba olduğunu hissettim bir hekim olarak. İnsanlarda algı farklı olmuş diye düşünüyorum. Bir ilacı var ve ilacın da ne işe yaradığını bilmiyoruz onu da veriyorlar bize evlerimize gönderiyorlarmış gibi bir algı mı, bir delilik hali mi, yoksa bunalmışlıktan kaynaklı bir patlama mı şuan da çözemiyorum ama bu böyle giderse bu kadar aktif vakayla bu kadar erken hareketlenmek bize pahalıya patlar."

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Gazi Üniversitesi Koronavirüs Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500

Yorumlar (32)

Ne yapsın:

Insanlar ne yapsin? Toplu taşıma kurallarında bile gevşeme oldu. Insanlar ne yapsın? Hadi toplu taşımaya da, avm leri acanlara da isyan edin???

16
6
yanıtYanıtla
Eser:

Avm yi açan sana gidip kafelerde yan yana oturup dedikodu yap demiyor. Parkta mangal yak demiyor. İlla insanların sana emir verip evine mi tıkması gerekiyor. Sosyal mesafeni koruyup günlük hayatına dikkat ederek yaşamayı beceremeyecek kadar aciz misin.

yanıt9
yanıt3
consınov:

ekonomik sebepler, kapalıyken de neden kapalı diye yaygara yapıyordunuz, az dengeli olun

yanıt1
yanıt0
Cenap:

Iyi hos da,isyan ediyorsunuz da ,hastalik bitecek diye ne olacak insanlari 1 yil eve hapsedin.herkese pranga takın.ne yapmaya çalışıyorsunuz.oyle yada böyle hayat normale dönecek.hic bir hastalik tamamen kaybolmaz.icimizde taşıdığımız bir sürü virus var.boyle yapın insanları bunalrın sonra toplumsal isyan çıksın.zaten maske belası canımıza yetti.boyle yaşayacağıma olurum daha iyi.sacmalamayin.iyice paranoya ettiniz bu milleti.

10
8
yanıtYanıtla
ÇAĞRI:

KURALLARA UYMAYAN MASKE TAKMAYAN KUŞ BEYINLI MİLLETTE SESLENİYORUM!!

9
4
yanıtYanıtla
Terbiye Gerekli:

Heekes bilim kurulundakiler gibi yüksek maaş almıyor. Temmuz san sonra işten çıkarma serbest olsun siz o zamam görün piyasayı

11
2
yanıtYanıtla
Cenap:

Bravo,çok doğru.

yanıt0
yanıt0
-_:

Ekonomi mi insan sağlığı mı ? büyükler ekonomiyi düşünüyor halk olarak dikkatli davranmaya davet ediyorum

6
3
yanıtYanıtla
Tc ankarali:

Doktorumuz o kadar hakli ki sonumuz vahim insanlar ya canindan bezmis yada kafayi yemiş kimse tinlamiyor.aslinda şuda var toplu taşım artik normal sosyal mesafe bitti ne bileyim onun gibi hersey eee oyle olunca herkes tamam sorun yok dye düşünüyor ben saglikcilarimza çok üzülüyorum gercekten allah razi olsun onlardan cok emek harcadılar ve hepsi bosa gidicek allah yardımcımız olsun ne diyelim kendimiz ettik kendimiz bulucaz ama kotu bulucaz bu illetin çaresi yok

5
3
yanıtYanıtla
yazıklar olsun:

ne kadar vurdum duymaz insanlar var böyleleride ölümü hak ediyor bırakın ölsünler ama işte kurunun yanında yaşta yanıyor yazık dikkatli olan insanlara ama içimizde o kadar sorumsuzlar varki ne diyeyim diyecek laf çok ama

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title