Haberler

Kış Aylarında Göz Enfeksiyonlarına Dikkat

Güncelleme:

Bursa Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Tuncay Sezgin, gribal enfeksiyonların nedenleri viral kaynaklı olduğu için gözde enfeksiyona sebep olabileceğini söyledi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Tuncay Sezgin, kış aylarında gribal enfeksiyonlarla birlikte sıklıkla karşılaşılabilen göz enfeksiyonlarına karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

KIŞIN GÖZ ENFEKSİYONLARI SIKÇA GÖRÜLÜYOR

Gözde oluşan enfeksiyonunun bir gözden diğer göze geçebileceğine işaret eden Sezgin, şunları kaydetti: "Kış aylarında gribal enfeksiyonlarla birlikte göz enfeksiyonları da sıkça görülebilir. Bu yüzden dikkat edilmesi gerekli. Bu, sıkça karşılaştığımız bir durum. Böyle bir durumla karşılaştığımızda evdeki havlu ortak eşyaları ayırmak şarttır. Ayrıca gözü ovuşturmamaya gayret edilmeli. Gözde kızarıklıkların oluşması halinde mutlaka göz hastalıkları uzmanına başvurulmalı. Bazen tahmin ettiğimizden çok daha ileri boyutlar olabiliyor. Doktora başvurulmadığı durumlarda, enfeksiyonun diğer göze geçmesi, ciddi görme sorunları gibi hasarlarla karşılaşabilir."

Kaynak: AA / Sağlık

Bursa Devlet Hastanesi Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title