Haberler

Kanser Hastaları İçin 'Fotoğraflarla Sanal Gökyüzü'

Kanser hastaları için 'Fotoğraflarla Sanal Gökyüzü' -Rize'de tedavi gören kanser hastalarının moral ve motivasyonlarını arttırmak için tedavi gördükleri kemoterapi merkezinde pilotların çekmiş olduğu fotoğraflar ile 'Sanal Gökyüzü' oluşturulduRİZE - Rize'de tedavi gören kanser hastalarının moral...

Kanser hastaları için 'Fotoğraflarla Sanal Gökyüzü'

-Rize'de tedavi gören kanser hastalarının moral ve motivasyonlarını arttırmak için tedavi gördükleri kemoterapi merkezinde pilotların çekmiş olduğu fotoğraflar ile 'Sanal Gökyüzü' oluşturuldu

RİZE - Rize'de tedavi gören kanser hastalarının moral ve motivasyonlarını arttırmak için tedavi gördükleri kemoterapi merkezinde pilotların çekmiş olduğu fotoğraflar ile 'Sanal Gökyüzü' oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile kemoterapi merkezine pilotların çekmiş olduğu fotoğraflar ile kanser hastalarını tedavi gördükleri mekanda moral ve motivasyonlarını arttırılması için Türkiye genelinde çalışma başlatıldı.

Projenin ilk uygulaması ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanı Dr. Murat Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'deki kemoterapi merkezinde yapılan bu çalışma Türkiye'de ilk olacağını söyledi.

Bununda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde olması anlamlı olduğunu ifade eden Türkyılmaz, "Kemoterapi sürecinin uzun bir süreç gerektiriyor. Kemoterapi gören hastalarının tedavi süreçlerinde psikolojik ve fiziksel değişiklikler oluyor. Bu ortama girdiklerinde hastane ortamı değil de daha rahat bir ortamda tedavi görmelerini amaçladık." dedi.

-2017 yılında 7 milyon vatandaşın kanser taraması yapıldı

Kanser taramaları hakkında bilgi veren Türkyılmaz, "Sağlık Bakanlığı olarak meme kanserinde 40-69 yaş bayanlarımızı iki yılda bir mamografi çekimi ile servisk kanserinde 30-65 yaş arası kadınlarımızı beş yılda bir, HPV, DNA ve Smear testi ile 50-70 yaşta ise hem bayan hem erkeklerimizi kolorektal kanser yönünden kanser yönünden ücretsiz taramalar yapmaktayız. 81 ilimizde 202 KETEM merkezi ile mobil tarama ve pembe tırlarımız ile ücretsiz olarak tarama yapmaktayız. 2017 yılı içerisinde 7 milyon vatandaşımızın ücretsiz taramasını yaptık ve yüzlerce erken vakalar yakaladık. Hem maliyet etkinliği açısından hem hastalarımızın erken yakalandığını morbidite ve mortalitesi açısından iyi sonuçlar elde ettik. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı ketem ve aile sağlığı merkezilerine davet ediyoruz." Dedi.

Türk Radyosyon Onkolojisi Derneği Başkanı Dr. Esra Kaytan Sağlam ise, Karadeniz bölgesinden kanser hastalarının İstanbul ve Ankara'ya çok fazla geldiğini belirterek, "Buradaki merkezlerinden bir kapasitesi var. Bu kadar güzel bir merkeze kavuşmuş olması burayı tercih edecek olan hasta sayısını da arttıracaktır." diye konuştu.

Program, projeye destek veren kişilere plaket verilerek sonlandırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title