Haberler

Sedef hastalığının dünyadaki tek doğal tedavi merkezi! Şifa bulmak için Sivas'a akın ediyorlar

Güncelleme:

Dünyada sadece Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan ve sedef hastalığının dünyadaki tek doğal tedavi merkezi olarak bilinen Kangal Balıklı Kaplıca, sıcak havaların da etkisiyle hem serinlemek hem de şifa bulmak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor.

Sivas'ın Kangal ilçesine 13 kilometre uzaklıkta bulunan "Kangal Balıklı Kaplıca" dünyada sadece burada bulunan doktor balıklarıyla adından bir hayli söz ettiriyor. Şifa bulmak isteyen sedef, egzama gibi cilt hastaları, bu kaplıcayı tercih ediyor. Cilt hastaları 37 derecelik sıcaklıktaki selenyumlu suda doktor balıkların dokunuşlarıyla şifa bulabiliyorlar. Hava sıcaklıklarının 36 dereceyi bulduğu kentte sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerini balıklı bu kaplıcaya attı. Vatandaşlar kaplıcaya girerek hem serinledi hem de doktor balıkların terapi etkisiyle de tedavi gördü.

Dünyada benzeri yok, hem serinliyorlar hem şifa buluyorlar

"SU SICAK OLMASINA RAĞMEN YİNE DE SERİNLETİYOR"

Adnan Yıldız, suyun sıcak olmasına rağmen yine de serinlettiğini ifade ederek, " Buranın kaplıcalarından yararlanıyoruz. Doktor balıklarından yararlanıyoruz. Tedavilerimize iyi geliyor. Değişiklik oluyor. Hem pikniğimizi yapıyoruz hem havuzumuza giriyoruz. Balıklarla haşir neşir oluyoruz. Havalar sıcak, suda serinletiyor. Su sıcak olmasına rağmen yine de serinletiyor. Oldukça kalabalık. Herkes geliyor. Biz aile olarak 10 kişi geldik. Sedef hastalığı, yarası olanlara çok iyi geliyor. Ayağında vücudunda ufak tefek yaralar, pullanmalar varsa hepsini yiyip tedavi ediyorlar" dedi.

Dünyada benzeri yok, hem serinliyorlar hem şifa buluyorlar

"SOSYAL MEDYADAN KEŞFETTİK"

Feridun Ulusoy, kaplıcayı sosyal medyadan keşfettiğini ifade ederek, " Kayseriliyiz Fransa'dan geliyorum. Sosyal medyadan keşfettik burayı. İlk defa geliyoruz. Çok tavsiye edilebileceğimiz bir yer. Balıklar alışkan olmadığınız zaman sanki yiyormuş gibi geliyor ama aslında gıdıklıyor. 5-10 dakika alışma zamanımız var, ondan sonra gayet güzel oluyor. Hava sıcak çocuklar rahatlıkla suyun içinde kalabiliyorlar" diye konuştu.

Dünyada benzeri yok, hem serinliyorlar hem şifa buluyorlar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Kaplıca Kangal Sivas Turizm Sağlık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (1)

FATİH:

Memleketimin toprağı,suyu, havası bile şifalı ama gel görelim ki karış karış elin gavurlarına teslim ediliyor keşke param olsa da her toprağını satın alsam...

18
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title