Haberler

Dünya Astım Günü

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Dünya Astım Günü" dolayısıyla "Astım Hasta Eğitim Toplantısı" başlıklı etkinlik düzenlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Dünya Astım Günü" dolayısıyla "Astım Hasta Eğitim Toplantısı" başlıklı etkinlik düzenlendi.

UÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, astımlı hastaların rahatsızlığın şiddetine göre muayene edildiğini, astım hastalığında doktor hasta ilişkisinin önemli olduğunu söyledi.

Karadağ, astım hastalığında ilaç kullanımının önemine de değinerek, "Hiçbir ilaç masum değil, her ilacın bir yan etkisi vardır. Biz hastalarımızı mümkün olduğunca korumaya çalışırız. Hastaların, hastalığının şiddetini de biz nefes ölçümüyle yapıyoruz. Hastaneler dışında hastaların kendi kendilerine nefeslerini ölçebilecekleri, hastalıkların şiddetlerini takip edecekleri bir yöntem vardır. Biz her hastamıza bu pefmetreyi veririz, kullanmasını öneririz." dedi.

Prof. Dr. Karadağ, astım hastalarının kendi kendilerini takip etmesinin de önemli olduğunu ve acil durumlarda doktora görünmeleri gerektiğini kaydetti.

Doç. Dr. Dane Ediger ise astım hastalarının kullandıkları ilaçlar hakkında sunum yaptı.

Programa katılan hastalara katılım belgesinin yanı sıra astım hastalarının nefes ölçümlerini takip edebildikleri pefmetre verildi.

Kaynak: AA / Sağlık

Uludağ Üniversitesi Dünya Astım Günü Astım Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title