Haberler

Doktorların şüphesi hayatını kurtardı

Güncelleme:

- Doktorların şüphesi hayatını kurtardı Taraması olmayan yumurtalık tümörleri doktorun şüphesi sonucu tespit edildi ve cerrahi müdahale ile hasta kurtarıldı Samsun'da yaşayan 43 yaşındaki bir kadın, karın bölgesi ve kasıklarındaki ağrı nedeniyle doktora gitti.

- Doktorların şüphesi hayatını kurtardı

Taraması olmayan yumurtalık tümörleri doktorun şüphesi sonucu tespit edildi ve cerrahi müdahale ile hasta kurtarıldı

SAMSUN - Samsun'da yaşayan 43 yaşındaki bir kadın, karın bölgesi ve kasıklarındaki ağrı nedeniyle doktora gitti. Doktorların şüphesiyle yapılan tetkikler sonucu 'yumurtalık kanseri' teşhisi konuldu. Yapılan ameliyatla vücudundaki tüm tümörler, diğer organlara sıçramadan erken müdahale ile temizlendi.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesine 'ağrı' şikayeti ile giden 43 yaşındaki Filiz Coşkun ilk olarak yumurtalık kanseri şüphesiyle Jinekolojik Onkoloji Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği Uzmanı Opr. Dr. Burak Tatar'a yönlendirildi. Dr. Burak Tatar'ın yaptığı tetkikler sonucu 'yumurtalık kanseri' teşhisi konuldu. Ameliyat yapılan Coşkun'un vücudundan bütün tümörler temizlendi.

Erken tanının önemine değinen Opr. Dr. Burak Tatar, "Tedavi edilmeseydi bu kitlenin yayılma eğilimi var. Bütün batına öncelikle yayılıyor. Daha sonra akciğer gibi uzak bölgelere yayılıyor. Bu bölgelere yayıldıktan sonra ameliyatımız mümkün olmuyor" dedi.

"Yayıldıktan sonra ameliyat mümkün olmuyor"

Yumurtalık tümörlerinin bir taraması olmadığını ve genellikle hastaların ileri evrede geldiklerini söyleyen Tatar, "Hastayı bir kadın doğum uzmanı bana yumurtalık kanseri şüphesiyle yönlendirdi. Hastamıza ameliyat öncesi yapılan tetkiklerde vücudun ana atardamarında ve ana toplardamarında yaygın bir tümör gördük. Yumurtalık kanseri şüphesiyle gelen hastayı ameliyat ettik. Ameliyat esnasında hızlı patolojide yumurtalık kanseri olduğu belli oldu. Ameliyat esnasında tüm tümörü temizledik. Bu riskli bölgelerden tam tümör temizliği yaptık. Hastamızın kemoterapi süreci devam ediyor. Yumurtalık tümörlerinin bir taraması maalesef yok. Genelde ileri evrede geliyorlar. Bu dönemde de zaman kaybetmeden jinekolog, onkolojik cerrahisine başvurmaları gerekiyor. Tedavi edilmeseydi bu kitlenin yayılma eğilimi vardı. Bütün batına öncelikle yayılıyor. Daha sonra akciğer gibi uzak bölgelere yayılıyor. Bu bölgelere yayıldıktan sonra ameliyatımız mümkün olmuyor. Amacımız bu kadar yaygınlaşmadan bütün tümörü temizlemek" diye konuştu.

"Ertelememek gerekiyor"

Bu tür durumların ertelendiğinde daha büyük sorunlara yol açtığını ifade eden Filiz Coşkun ise, "Bazı şikayetlerim vardı. Tahlillerim yapıldı. Yumurtalık kanseri olduğumu öğrendim. Ameliyat olmaktan hiç tereddüt etmedim. Şu anda iyiyim. Hemen yürümeye başladım. Kadınlar olarak ağrılarımız olduğundan saklayabiliyoruz. Kendi adıma söyleyeyim bir şeyleri erteledim. Ertelendiğinde daha büyük şeylere yol açtığının farkında değiliz. Güvenilir hekimlere başvurduğumuz zaman her şeyin üstünden gelebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Yumurtalık Samsun Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title