Haberler

Brunch'ta Diyet Keyfi

Düşük Kalorili Hafif Yemeklerle Şık Bir Brunch Daveti Vermeye Ne Dersiniz? Dostlarınızla Birlikte Yemekleri Tadarken, Kilo Almadan Yemenin de Keyfini Doyasıya Yaşayabilirsiniz.

Düşük kalorili hafif yemeklerle şık bir brunch daveti vermeye ne dersiniz? Dostlarınızla birlikte yemekleri tadarken, kilo almadan yemenin de keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Yaz aylarında kilo probleminiz olsun ya da olmasın genelde hafif yemekleri tercih etmelisiniz. Böylelikle mideniz rahatlarken, formunuzu da koruyabilirsiniz. Eğer fazla kilolardan şikâyetçiyseniz geçen sayılarda verdiğimiz diyet programlarından size uygun olanını seçin. Kilonuz normal ancak belli bölgelerdeki fazlalıklar sizi rahatsız ediyorsa düşük kalorili yemekler yiyip o bölgeyi inceltici egzersizleri her gün düzenli olarak yapın. Son iki sayımızda bu sayfalarda yer alan düşük kalorili şık yemeklerle mönülerinizi hazırlayabilirsiniz.

 Bunun yanı sıra vücudu biçimlendiren yüzme ve tenis gibi sporları tercih edin. Deniz mevsiminde olduğumuz için bol bol yüzün. Çünkü deniz suyunda sağlığımız ve güzelliğimiz için son derece yararlı olan maddeler var. Ancak deniz suyunun temiz olduğu yerleri tercih edin ve mümkünse her gün ya da haftada 2-3 kez düzenli 30 ile 60 dakika kadar yüzün.

 

Peynirli domates sepeti

Hazırlama süresi: 15 dakika

180 kalori

 

Malzeme (4 kişilik)

12 küçük boy domates

150 gr lor peyniri

2 taze soğan

3-4 dal maydanoz

10 siyah zeytin

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, beyazbiber

 

1- Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin. İçlerine tuz serpip süzülmesi için ters çevirin ve 5 dakika kadar bekletin.

2- Taze soğanları temizleyip kıyın. Maydanozun birkaç dalını süsleme için ayırıp kalanını kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.

3- Lor peynirini bir kaseye alıp çatalla iyice ezin. Soğan, maydanoz, zeytin, zeytinyağı ve beyazbiber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı domateslerin içine paylaştırıp ayırdığınız maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.

 

Domates

Zengin karoten kaynağı olan domates, yaz öğünlerinizin vazgeçilmez besini olmalı. Kırmızı rengi ile enerji aşılarken, içeriği ile yaşlanmayı önlüyor ve kanserden koruyor. Likopen maddesi ayrıca gözleri bazı hastalıklardan koruyor.

 

 

Fırında kabak turtası

195 kalori

 

Hazırlama süresi: 10 dakika  

Pişme süresi: 20 dakika

 

Malzeme (4 kişilik)

3-4 kabak • 3 dal dereotu

1 soğan • 2 çay kaşığı sıvıyağ

1 kahve fincanı su

8 çorba kaşığı yoğurt • 1 yumurta

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Birkaç nane yaprağı • Tuz, karabiber

 

1- Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.

2- Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin. 

3- Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

 

Yumurta, biraz yoğurt, sebze ve derin bir fırın kabı...Bildiğimiz kabaklı omlet nasıl da bir anda muhteşem bir turtaya dönüşebiliyor.

 

Körili ve elmalı karides salatası

107 kalori

 

Hazırlama süresi: 5 dakika  

Pişme süresi: 10 dakika

 

Malzeme (4 kişilik)

200 gr karides • 2 yeşil elma

1 soğan • 1 küçük salçalık kırmızıbiber

120 gr konserve mısır tanesi

2 çay bardağı su • 2 çay kaşığı köri

Tuz, karabiber

 

1- Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Salçalık kırmızıbiberi temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.

2- Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış kırmızıbiberi ekleyip sote edin. 

3- Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin. Mısır, elma, köri, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

 

Soya filizli ve tavuklu roka salatası

140 kalori

                                                      

Hazırlama süresi: 30 dakika

 

Malzeme (4 kişilik)

1 demet roka

2 havuç

50 gr soya filizi

100 gr tavuk göğüs eti

1 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı sirke

Tuz, karabiber

 

1- Tavuk etini tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuyunca küp küp doğrayın. Rokayı temizleyip doğrayın. Havuçları temizleyip jülyen doğrayın.

2- Rokayı derin salata kâsesine alın. Tavuk, havuç, soya filizi ve cevizi ilave edip harmanlayın.

3- Salatayı servis tabağına alın. Zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün, servis yapın.

 

Roka, karaciğer dostu bir ottur. Kansızlığa ve iştahsızlığa karşı etkili olur. Ayrıca böbrekleri çalıştırarak kum ve taşların atılmasına da  yardımcıdır.

 

Kaşarpeynirli krep dürüm

200 kalori

 

Hazırlama süresi: 5 dakika   

Pişme süresi: 20 dakika

 

Malzeme (4 kişilik)

4 dilim taze kaşarpeyniri • 5 yumurta

1 kahve fincanı light süt

1 çorba kaşığı mısır unu

1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

2 soğan • 2 tatlı kaşığı sıvıyağ

4-5 dal maydanoz • Tuz, karabiber

 

Süsleme için:

4-6 taze soğan sapı

Birkaç nane dalı

 

1- Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.

2- Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.

3- Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

 

Yumurta sanıldığı gibi karaciğere zararlı değil. Aksine safra salgısını artırırken yağların hazmedilmesine yardımcı oluyor. Ancak safra kesesinde taş varsa yumurta yemek zararlı.

 

 

Domatesli puf börek

200 kalori

Hazırlama süresi: 5 dakika 

Pişme süresi: 10 dakika

 

Malzeme (4 kişilik)

200 gr hazır ekmek hamuru • 2-3 domates

125 gr yağsız beyazpeynir

1 çorba kaşığı un • Tuz, karabiber

 

1 Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

2Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Süzgece alıp 5 dakika süzülmesini bekleyin. Peyniriufalayıp domateslerle karıştırın.

3 Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını parmak uçlarıyla bastırın. Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı sıcak fırında 5 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.

 

    

Çikolatalı lezzet topları

200 kalori

 

Hazırlama süresi: 25 dakika

Bekletme süresi: 15 dakika

 

Malzeme (8 kişilik)

1 çay bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağı

Yarım kahve fincanı (30 gr) tozşeker

90 gr bitter çikolata

1 çay bardağı ince çekilmiş (40 gr) fındık

1 yumurta sarısı

Birkaç damla rom (veya likör)

1 çorba kaşığı kakao

 

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Tozşeker ilave edip bir kâsede iyice çırpın. Çikolatayı ufalayıp benmari usulü eritin. Tereyağlı karışıma ilave edip karıştırın. Fındık, yumurta sarısı ve romu ekleyip katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin. Ellerinizi kakaoya bulayın. Karışımdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip buzdolabında 15 dakika bekletin ve servis yapın.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title