Haberler

Bölgede İlk Kez Yapıldı

Güncelleme:

Kulak zarı delinmeleri ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan Canal Wall Down bölgede ilk kez Diyarbakır Özel Genesis Hastanesi'nde uygulandı.

Kulak zarı delinmeleri ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan Canal Wall Down bölgede ilk kez Diyarbakır Özel Genesis Hastanesi'nde uygulandı. Ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Adil Çınar Akkaynak, genellikle bu tür ameliyatın daha gelişmiş olduğu düşünülen hastanelerde yapıldığını belirterek, "Teknik olarak kulak zarı ve orta kulaktaki işitme sisteminin onarılması aynı zamanda orta kulaktaki ve kulak arkasındaki mastoid kemik içindeki iltihabın temizlenmesi anlamına gelen Timpanoplasti ameliyatının yapılabilmesi için fiziki ortam, ekipman, ekip ve cerrahi müdahale büyük önem arz ediyor. Bu nedenle bu tür ameliyatlar bölgede şimdiye kadar sadece belli merkezler tarafından yapılabiliniyordu" dedi.


Rahatsızlığı 15 Senedir Sürüyor


Hastanın polikliniğe 15 senedir süren orta kulak enfeksiyonu şikayetiyle başvurduğunu dile getiren Op. Dr. Adil Çınar Akkaynak, Bu sebeple mükerrer defa ilaç tedavisi almış ancak buna rağmen kulağındaki akıntılar devam etmiş. Bu sürede işitme kaybı gelişmiş, kulakta ağrı, baş dönmesi ve yüzde uyuşma şikayetleri başlamış. Hastanede yaptıkları tetkikler neticesinde hastalığın ilaçla iyileşme durumunun olmadığım bu nedenle ameliyata karar verdik" dedi.

Yapay Kulak Zarı Takıldı


Ameliyatla ilgili riskleri hastaya anlattıktan sonra hastanın da onay vermesiyle birlikte ameliyatı gerçekleştirdiklerini dile getiren Op. Dr. Akkaynak, ameliyatla kulak arkası mastoid kemikteki iltihabın özel aletlerle temizlendikten sonra hastaya yapay kulak zarı takıldığını belirterek şöyle dedi:


"Bu sırada yüz siniri çevresindeki iltihap dokusu temizlendi. Her hangi bir sıkıntı da yaşanmadı. Hastamızın sağlık durumu da şu anda çok iyi. Bu tür ameliyatlar gerçekten ekip işi ve ekipman İşidir. Bu yüzden bölgede çok nadir yapılıyor. Bu tip hastalar genellikle sürekli antibiyotik kullanıp ileriki dönemlerde işitme kaybı, yüz felci ve menenjit nedeniyle acil polikliniklerine başvuruyorlar. Genellikle bu tür ameliyatlar daha gelişmiş hastanelerde yapılıyor. Bu açıdan bakıldığında aslında bu tür bir ameliyatın burada yapılmış olması büyük bir başarıdır. Biz burada ilkini yaptık. İnşallah devamı da gelecektir. Yani buda şu anlama geliyor. Artık hastalarımızın bu tür ameliyatlar için uzak illere gitmelerine gerek kalmadı. Hastanemiz artık kronik kulak hastalıklarında her türlü ameliyatı ve tedaviyi yapabilecek"


KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci / Sağlık

Diyarbakır Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title