Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açıldı

Güncelleme:

Bahçeşehir Üniveritesi (BAU) Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Beşiktaş'ta hizmete açıldı.

Bahçeşehir Üniveritesi (BAU) Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Beşiktaş'ta hizmete açıldı. Akademik kadrosu, son teknoloji cihazlar, yapay zeka ve dijital hekimlik uygulamalarıyla teşhis ve tedavi gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin sağlık turizminde uluslararası düzeyde söz sahibi olmasına katkı sağlayacak akademik ve Ar-Ge çalışmalarını sürdüren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), ağız ve diş sağlığı sektöründe önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, akademik uzman kadrosuyla Beşiktaş'ta hizmet vermeye başladı.

Bünyesinde 183 dental ünit, 2 genel anestezi salonu, 1 sedasyon ünitesi, 5 yataklı servis, acil kliniği, multidisipliner diş hekimliği klinikleri, protez üretim laboratuvarı bulunan hastanede tanıdan tedaviye tüm uygulamalar gerçekleştiriliyor. Günde yaklaşık bin 500 hastanın tedavi hizmeti alabildiği diş hastanesinde Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin teorik eğitimlerinin yanı sıra dijital diş hekimliği ve yapay zeka destekli klinik uygulama eğitimleri de gerçekleştiriliyor.

TÜM GİRİŞİMSEL İŞLEMLER AĞRISIZ VE ESTETİK BİR ŞEKİLDE UYGULANABİLİYOR

Yeni açılan hastanede koruyucu ve çocuk diş hekimliği uygulamaları, direkt ve indirekt restorasyonlar, protetik diş tedavileri, kanal tedavileri, diş eti tedavileri, ortodontik tedaviler, diş çekimi ve implant uygulamaları gibi temel diş tedavileri gerçekleştiriliyor. Tüm branşlarında ileri diş hekimliği uygulamalarının yapılabildiği hastanede iki boyutlu görüntüleme sistemlerine ek olarak üç boyutlu görüntüleme sağlayan Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi cihazları ve portable ve konsol ultrason cihazlarının da kullanılması tüm girişimsel işlemler öncesi teşhisin eksiksiz bir şekilde konulmasına olanak tanıyor.

Aynı zamanda dijital diş hekimliği ve dental lazer uygulamaları, mikroskobik endodontik ve cerrahi prosedürlerin yanı sıra üç boyutlu görüntülemeler ve ağız içi tarayıcıların kullanılması ile yürütülen şeffaf plak uygulamaları gibi ortodontik tedaviler gerçekleştiriliyor. Genel anestezi altında işlem gören hastaların operasyon sonrası bakımı için 5 yatak kapasiteli servis ünitesi bulunduran hastanede ağız, çene ve yüz kompleksine dair tüm girişimsel işlemler ağrısız ve estetik bir şekilde uygulanabiliyor.

ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİK EĞİTİM

Uluslararası tanınırlığı olan bir merkez olma misyonu ile yola çıkan BAU Diş Hekimliği Fakültesi'nde öğrencilerinin teorik eğitimlerinin yanı sıra klinik uygulama eğitimlerinin de gerçekleştirilmesine olanak tanınıyor. Öğrenciler mesleki bilgi ve becerilerini klinik ve mesleki beceri laboratuvarı ve diş protez teknolojileri laboratuvarında geliştirdikleri gibi fakülte bünyesinde bulunan Diş Hekimliği Simülasyon Laboratuvarı'nda yapay hastalar üzerinde gerekli tedavi işlemlerini yapabilme, Sanal Gerçeklik ve Haptik Simülasyon Laboratuvarı'nda gerçek dokunma hissi vererek diş dokularının yoğunluğunu deneyimleyebilme gibi olanaklardan faydalanma fırsatı buluyor.

HERKESİN KOLAYCA ULAŞABİLECEĞİ KONUMDA

BAU Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Yüceer Çetiner hastaneyle ilgili  "Modern teknolojilerle donatılmış ve çağdaş sağlık standartlarına uygun olarak tasarlanmış hastanemizde, her yaş grubundan hastanın diş sağlığına yönelik ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasiteye ve donanıma sahibiz. Deneyimli hekim kadromuz sayesinde ileri tedavi seçeneklerini dahi hastaya özgü tedavi planları oluşturarak ağrısız ve konforlu şekilde uyguluyoruz. Kalite standartları çerçevesinde hastanemizdeki tüm alanlar belirli aralıklarla dezenfeksiyon işlemlerinden geçirilir, kullandığımız tüm tıbbi alet ve ekipmanlar merkezi sterilizasyon ünitemizde steril edilir. Böylece hastalarımızın güvenli koşullarda tedavi olmasını sağlıyoruz. Merkezi konumu sayesinde İstanbul ve çevre illerden hastanemize kolaylıkla ulaşılabilmekte" diye konuştu.

"DİŞ HEKİMLİĞİ; TIP, MÜHENDİSLİK, SANAT VE BİLİMİN MÜKEMELLE KARIŞIMI"

Geleceğin nitelikli diş hekimlerini yetiştirme anlayışına uygun olarak eğitim verecekleri yeni hastanelerine kavuştukları için mutlu olduklarını söyleyen BAU Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Basa da "Öğrencilerimiz  aldıkları eğitim ile hekim olmanın yanı sıra yaratıcı da olacaklar. Hastalarından olumlu geri bildirim, memnuniyet ve takdir almak için çok çalışacaklar. Bu çaba onları birer sanatçı yapacak. Sanatlarını yaratmak için bilgisayarları, ölçüm cihazlarını kullanarak çalışmalarını tasarlayacak ve bazı karmaşık aletleri, teknikleri, mekanik ve elektrikli ekipmanları kullanacaklar bu da onları birer mühendis yapacak. Son olarak, başkalarının daha sağlıklı olmasına, yüzlerinde güzel gülümsemelere sahip olmasına ve özgüvenlerinin artırmasına yardımcı olacaklar ve bu da onları işlerini iyi bilen ve çok seven hekimler yapacak" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Bahçeşehir Üniversitesi Bahçeşehir Beşiktaş Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title