Haberler

Sağlık-sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat Açıklaması

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarının sorunları ve Türkiye’de uygulanan sosyal politika konularının tartışılacağı bir çalıştay düzenleneceğini söyledi.

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarının sorunları ve Türkiye'de uygulanan sosyal politika konularının tartışılacağı bir çalıştay düzenleneceğini söyledi.

Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin organizasyonunda; akademisyenler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve paydaş kurumların temsilcilerinin katılacağı çalıştay 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarımız; fakire, fukaraya, garip gurebaya, yaşlıya, yetime, şehit yakınlarına velhasıl tüm dezavantajlı gruplara uzanan devletin şefkat elidir. Buralarda çalışan hizmetlimiz de, şoförümüz de, öğretmenimiz de, sosyal çalışmacımız da, psikoloğumuz da, sosyoloğumuz da bize göre karşılığı hiçbir şeyle ödenemeyecek derecede kutsal bir vazifeyi ifa etmektedir. Çalışanın emeğini ekonomik ve sosyal yönden korumak ve güçlendirmek esasına dayalı olarak faaliyette bulunan sendikalar, hem çalışan kesimin temsilcisi olarak hem de sosyal paydaş olarak önemli rollere sahiptir. Bizler, çalışanların sadece ekonomik sorunlarıyla değil, sosyal, siyasi, eğitim, konut ve sağlık gibi sorunlarıyla da ilgilenmekteyiz. İlgi ve çalışma alanlarımızı da sadece üyelerimiz ve hizmet kollarımızla sınırlı tutmuyor, sosyal bir aktör olarak toplumun her kesimini yakından ilgilendiren sorunların çözümü için çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de sosyal eşitsizlikleri ve haksızlıkları azaltacak politikaların üretilmesi ve uygulanması noktasında Sağlık-Sen ailesi olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirten İrğat,"Bunun yanında, sosyal politikaların sağlıklı ve nitelikli bir şekilde üretilmesi ve sunulması için canla başla çalışan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın mali, sosyal ve özlük haklarının korunması ve yeni kazanımlar elde edilmesi sürecinde genel yetkili sendika olarak her türlü çalışmayı da yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." diye kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılcahamam Türkiye Yerel Haberler

title