Haberler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması

"Anne ve bebek ölümlerinin azalmasında önemli bir paya sahip ebelerin, hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içinde"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, anne ve bebek ölümlerinin azalmasında önemli bir paya sahip ebelerin, hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içinde olduklarını belirtti.

Memiş, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, vekil ebe hemşirelerin kadro talebinin karşılanması, ebelerin kendi kadrolarında istihdam edilmesi, uzman ebelik kadrosunun verilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen temel sorun ve taleplerinin ebeler için de geçerli olduğunu hatırlatan Memiş, ebelere yıpranma payı verilmesi gerektiğini, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını da istedi.

Memiş, "Anne ve bebek ölümlerinin azalmasında önemli bir paya sahip ebelerin, hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içinde" ifadesini kullandı.

Geçmiş yıllarda hazırladıkları Sağlıkta Dönüşüm Programı Değerlendirme Raporu'nun sonuçlarıyla ilgili Memiş, şunları kaydetti:

"Ebelerin mesleği isteyerek seçmiş olmalarına rağmen fırsatları olsa bu durumu değiştirmek istediklerini ekonomik sıkıntılar sebebiyle aile içinde ve psikolojik olarak sıkıntılar yaşadıkları, kendilerine ve ailelerine yeterince zaman ayıramadıkları, sosyal hayatlarının yok olduğu ve bütün bunların yaşam kalitelerini, memnuniyetlerini düşürerek tükenmişliğe yol açtığı görüldü. Sağlık sistemini birey boyutunda incelediğimizde, yaşam kalitesinin ve hayat memnuniyetinin etkilediği değişkenlerin hepsinin bir arada ele alınması gerektiği ortaya çıkıyor." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Metin Memiş Politika Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title