Haberler

Sağlık-sen'den Şiddetin Önlenmesi İçin Çağrı

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınayarak, vatandaşları sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet etti.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınayarak, vatandaşları sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet etti.

Son günlerde Artvin'de bir ATT'nin polis tarafından, Samsun'da ambulans sürücüsünün hasta yakını tarafından, Bodrum'da ise bir sağlık teknisyeninin hasta yakını tarafından şiddete maruz bırakıldığını, geçtiğimiz günlerde de Gaziantep'de bir hasta yakınının doktora bıçak çektiğini hatırlatan Memiş, sağlık personeline yönelik şiddeti kınayarak, "Sağlık çalışanları da candır, sağlık çalışanları da evlattır" dedi.

Samsun'da Dr. Kamil Furtun'un bir vatandaş tarafından silahla öldürülmesi sonrası Sağlık-Sen olarak ülke genelinde kitlesel eylemler ve basın açıklamaları yaptıklarını hatırlatan Metin Memiş, Dr. Kamil Furtun'un acısını unutamadan, sağlık çalışanlarına yönelik yeni şiddet haberlerinin üzüntülerini arttırdığını, Artvin'de şiddet uygulayanın, şiddeti önlemede öncü rolü üstlenmesi gereken polis olmasının ibret ve hayret verici olduğunu söyledi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA CANDIR, SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA EVLATTIR"

Memiş, sağlık çalışanlarının herkesin sağlığı için çalıştığını ve yeri geldiğinde vatandaşları hayata bağlamak için kendi hayatlarını kaybettiklerine dikkat çekti. Memiş, el üstünde taşınması gereken sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmasının en basit ifadeyle cehaletin dile gelmesi, haddi aşmak ve densizlik olduğunu ifade etti.

Şiddet uygulayanların en ağır şekilde cezalandırılması ve bu cezaların caydırıcı olması için geniş kitlelere duyurulmasının sağlanmasının gerekliliğini belirten Memiş, şiddetin önlenmesi için toplumun bütün bireylerine görev ve sorumluluk düştüğünü belirtti. Sağlık çalışanına sahip çıkmanın, herkesin ortak görevi olduğunu söyleyen Memiş, bunun bir insani ve vicdani sorumluluk olduğunu kaydetti.

Sağlık-Sen olarak; şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanması konusunda yapılan yasal düzenlemenin titizlikle uygulanmasını istediklerini belirten Memiş, bunun yanı sıra şiddet uygulayanların 6 ay süreyle sağlık hizmetlerinden ücretli yararlanmasını sağlayacak yasal bir düzenlemenin yapılmasını düşündüklerini söyledi ve Sağlık Bakanlığı'na da şiddetin en çok yaşandığı acil servislerde, gerekli koruyucu önlemleri artırması çağrısında bulundu.

Son olarak saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Memiş, sağlık personeline şiddet uygulayanları kınadıklarını ve protesto ettiklerini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Memiş Memur Sen Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title