Haberler

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Protesto Edildi

Antalya Tabip Odası üyeleri, hasta yakını tarafından şiddete uğrayan doktorlar için eylem yaptı.

Antalya Tabip Odası üyeleri, hasta yakını tarafından şiddete uğrayan doktorlar için eylem yaptı.

Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi 16 no'lu Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan grup üyeleri, sloganlar attı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çelik, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Çelik, 24 Temmuz'da bir kişinin aile hekimliğinden kayıtsız olarak izlem raporu almak istediğini, aile hekimi arkadaşlarının bu kişiyi prosedür gereği önce bir üst kattaki Toplum Sağlığı Merkezine yönlendirdiğini anlattı.

Doktorun kayıt olduktan sonra seçtikleri aile hekiminin bu tür raporları verilebileceğini söylediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Kurumdan ayrılan Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kişi ve yanındaki kişi Toplum Sağlığı Merkezine giderek başka bir aile hekimine kayıt yaptırmışlar. Daha sonra yabancı uyruklu bu kişilerle beraber gelen, kimliği belli olmayan kişi kayıt oldukları aile hekimine gitmek yerine işlerini görmemekle suçladıkları meslektaşımız Dr. Abdullah Sezai Doğan'ın odasına gelerek tartışmaya başlamış. Sözlü, fiziki saldırıda bulunmuş, polisi aramasına ve odadan çıkmasına izin vermemiştir. Gürültüleri duyarak gelen ve aynı Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan Dr. Özben Şaldıran'a da iterek müdahalede eden bu kişi tarafından hekimlerimiz darp ve tehdit edilmişlerdir."

Olaylar ve kişiler değişse de her gün yurdun dört bir köşesinden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri geldiğini ifade eden Çelik, birkaç ay önce Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında İsmail K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiğini hatırlattı.

İnsanların karşılaştıkları her sorunun sebebini yetkililer tarafından daha önceden "suçlu, kusurlu" ilan edilen sağlık çalışanlarına yönelttiğini iddia eden Çelik, "Bu anlayış sonucu, her gün sağlık çalışanlarına yöneltilen kötü sözdür, aşağılamadır, tehdittir, darptır, cinayettir. Hekimler ve sağlık çalışanları sahipsiz değildir. Bizler, bu ülkeye yıllarca hizmet vermiş sağlık emekçileri, kışkırttığınız cahil insanlara teslim olmayacağız" dedi.

Çelik, Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili yasa çıkarmasını talep etti.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Çelik Konyaaltı Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title